Дві смачні та поживні страви, які можна приготувати на вихідних
Коли доводиться готувати чи не щодня, в один прекрасний момент заходиш в глухий кут, коли питаєш себе: а що готувати на вікенд. Певна річ, можна потратити купу часу на пошуки цікавого рецепту, але ми допоможемо пришвидшити вам цей процес.
А тому пропонуємо рецепти двох цікавих блюд, які не тільки припадуть вам та вашим рідним до смаку, але й дозволять загалом урізноманітнити ваш раціон. Сьогодні у нас борщ з галушками та картопля запечена в духовці.
Борщ з галушками
Коли мова йде про перші страви, одразу спадає на думку старий-добрий український борщ. Ця популярна страва смакує абсолютно всім, головне, готувати її з душею та підійти до кулінарної справи максимально уважно.
Кожна господиня чи господар готують страву по-своєму, але доволі цікавим та незвичним є рецепт борщу з галушками та реберцями.
Що потрібно для приготування:
- Картопля, капуста та півкілограма свинячих реберець;
- Ріпчаста цибуля, лавровий та духмяний перець;
- Одне яйце, борошно та сіль;
- Заправка для борщу (наприклад, від ТМ «Торчин»).
Приготування
Для початку потрібно обсмажити реберця на середньому вогні упродовж 5-7 хвилин. Готуємо бульйон з цибулі та з додаванням лаврового листа і духмяного перця, в який додаємо обсмажені реберця, опісля продовжуємо варити протягом години на середньому вогні.
Поки вариться бульйон з реберцями, готуємо галушки: 4 ст. л. борошна + 1 яйце + сіль, далі змішуємо до утворення однорідної консистенції і варимо три хвилини.
В бульйон з реберцями додаємо нарізану капусту, варимо п’ять хвилин, затим висипаємо нарізану картоплю і додаємо упаковку заправки. Варимо ще десять хвилин, після чого борщ можна подавати до столу.
Картопля запечена в духовці
Картопля є дуже популярним продуктом, тому з неї можна приготувати безліч смачнючих страв, наприклад, запекти її в духовці.
Потрібні інгредієнти:
- Картопля та 100 г твердого сиру;
- Копчений бекон, 100 г, та рослинна олія (1 ст.л.);
- Майонез та зелена цибуля.
Приготування
Для початку розігрійте духовку до 200 градусів і водночас викладіть добре вимиту картоплю на фольгу, попередньо проколовши її виделкою. Змастіть картоплю олією та посоліть, запікайте протягом 40-60 хвилин. Паралельно підсмажте нарізаний кубиками бекон та натріть сир.
Як тільки картопля запечеться, вийміть її з духовки та дайте остигнути, опісля – розріжте її навпіл та вийміть серединку. Вибрану м’якоть зберіть у салатницю та додайте до неї майонез, бекон, сир та спеції.
Далі цією начинкою слід наповнити кожну картоплину, після чого посипте зверху сиром та поставте запікати в духовку на 10 хвилин. Опісля вийміть картоплю з духовки та посипте нарізаною зеленою цибулею. Страву можна подавати з овочевим салатом.
Сподіваємось, ці два рецепти – саме те, що вам потрібно, і на вихідні вам вдасться побалувати себе і рідних смачненькими наїдками.
До теми
- Популярність та користь рамена: аналіз та поради
- Як варити смачний рис: способи і пропорції для різних видів крупи
- ТОП-3 електропечі з оптимальним співвідношенням «ціна – якість»
- Що приготувати на вихідні
- Заказать паназиатскую еду в Полтаве с доставкой от «Суши Мастер»
- Як вберегтись від харчових отруєнь влітку?
- Рецепт вихідного дня: шоколадний фондан
- Встроенные духовые шкафы Siemens: инновации в домашнем хозяйстве
- Рецепт вихідного дня: картопля з м'ясом в горщиках по-закарпатськи
- Що таке бануш і як його готувати? Поради закарпарців
- Рецепт панеттоне: як легко приготувати італійську паску до Великодня
- Господині, зберігайте: омлетний торт з овочами й сиром
- Як вибрати блендер?
- Суші та дитячий раціон
- Господиням на замітку: тонкі млинці, ніжна сирно-бананова начинка і смачний шоколадний соус
- Закарпатським господиням на замітку: порадуйте гостей та рідних смачним тирамісу з бананом та ніжним кремом
- З перчинкою: як приготувати справжнє закарпатське лечо!
До цієї новини немає коментарів