Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність

Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
Сертифікований вчитель у школі – це підтвердження рівня професійної компетентності та здатності забезпечити якісне навчання для учнів. Наявність сертифікованих вчителів підвищує престиж закладу освіти та підтримує довіру батьків та учнів до освітнього процесу.

 

Саме зараз учителі Закарпаття проходять цю процедуру і мають можливість підтвердити власну компетентність та професіоналізм у педагогічній діяльності. Процедура сертифікації складається з трьох етапів:

Перший етап – незалежне тестування учасників сертифікації. Для успішного проходження цього етапу, учасники мають набрати не менше ніж 60 % від максимальної кількості тестових балів.

Другий етап – самооцінювання учасниками сертифікації власної педагогічної майстерності.

Третій етап – вивчення практичного досвіду роботи учасників сертифікації.

Учителі початкових класів у Закарпатській області протягом 26-30 квітня мають здійснити самооцінювання власної педагогічної майстерності. До 10 травня 2024 року стане відомо, скільки вчителів буде допущено до останнього етапу.

Тим часом, учителі математики, української мови і літератури вже подолали перші два етапи сертифікації у цьому році. Зараз вони знаходяться на фінішній прямій. Третій етап для цих двох категорій педагогів стартував 16 квітня 2024 року і триватиме до кінця травня. Це останній етап сертифікації, який передбачає оцінку професійних компетентностей педагогів шляхом вивчення їх практичного досвіду роботи.

Зазначимо, що під час третього етапу сертифікації, учителів із Закарпаття оцінюватимуть експерти із інших областей України. У той же час, наші експерти також залучені до цього процесу, і вже оцінюють професійні компетентності педагогів з Львівської, Харківської, Дніпропетровської, Вінницької, Донецької та інших областей.

«Це велика честь і велика відповідальність оцінювати професійні компетентності найкращих педагогів з усіх куточків України, адже саме оцінка експерта є ключовою при встановленні результатів сертифікації», – зазначила Марія Сігетій, начальник управління Державної служби якості освіти у Закарпатській області.

Педагоги, які успішно пройдуть усі три етапи, отримають надбавку +20% до заробітної плати. Крім того, успішне проходження сертифікації зараховується як проходження чергової або позачергової атестації педагогічним працівником, а також є підставою для присвоєння йому відповідної кваліфікаційної категорії та педагогічного звання.

Сертифікація педагогів відображає не лише зростання вимог до професійних стандартів, але й підкреслює важливість та цінність ролі вчителя у сучасному суспільстві. Хто саме з учителів Закарпаття пройде сертифікацію і підтвердить власну педагогічну майстерніть, дізнаємось трохи згодом.

Управління Державної служби якості освіти у Закарпатській області

 

 

25 квітня 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів