Ворог підступний та цинічний: як уберегтися від можливих масованих атак на Великдень

Ворог підступний та цинічний: як уберегтися від можливих масованих атак на Великдень

 

Не виключено, що в неділю, на Великдень, російські окупанти можуть вдатися до масованих ракетних атак та провокацій. Про це повідомив перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький у Telegram.

"Пам'ятаймо, що ворог підступний та цинічний, тож ризики масованих ракетних атак та всіляких провокацій досить великі", - зазначає він. 

При цьому правоохоронець дав кілька порад як можна подбати про власну безпеку та безпеку своїх рідних. Серед них:

  • утриматись від відвідування масових заходів, а зробити це в режимі онлайн; 
  •  не піддаватися на можливі провокації чи підбурювання;
  • дотримуватися комендантської години, встановленої для кожного регіону, бо свята не є винятком;
  • не ігнорувати сигнали повітряної тривоги та під час неї перебувати в укриттях.

Білошицький також зазначає, що громадяни мають одразу повідомляти поліцейським або на 102 про підозрілі предмети та осіб.

"Ми будемо поруч і здійснюватимемо патрулювання у ще більш посиленому режимі, аби ви безпечно відзначили світле Воскресіння Христове", - написав він,

Поліцейський також закликає не порушувати норм громадського порядку та дотримуватися ПДР.

"Пам’ятаємо, завдяки кому маємо змогу зібратися у колі друзів та рідних і якою ціною наша країна виборює кожен новий день", - наголошує Білошицький.

Також свої застереження висловила Служба безпеки України, зазначаючи, що викриває численні спроби агресора розхитати суспільно-політичну обстановку в Україні в умовах війни. Для цих цілей ворог використовує великий арсенал заходів підривної діяльності проти України.

"Ворог постійно залучає власну агентуру для вчинення провокацій у різних сферах громадського життя, зокрема у міжконфесійних відносинах. Метою таких дій окупантів є створення штучних конфліктних ситуацій серед представників релігійних громад для дестабілізації внутрішньої обстановки всередині України", - зазначають в СБУ.

В повідомленні сказано, що Росія активно залучає своїх поплічників для коригування ворожого вогню по цивільній інфраструктурі і серед потенційних цілей – місця масового перебування людей. СБУ закликає громадян повідомляти про осіб, які можуть влаштовувати провокації чи становити потенційну загрозу.

Великдень-2024 і війна в Україні

У Повітряних силах розказали, чи чекати українцям масованих ракетних ударів на Великдень. Як повідомив речник командування ПС ЗСУ Ілля Євлаш, не можна виключати масованих ракетних обстрілів на Великдень з боку Росії. За його словами, таке не виключається, але українська оборона готова до відбиття повітряного нападу противника. 

За його словами, людям варто бути уважними і слідкувати за повітряними тривогами у будь-який час, не важливо чи це Великдень чи це звичайний середньостатистичний день.

 

04 травня 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів