Усі основні послуги на місцях краяни зможуть отримати в одному вікні

Чи стануть ЦНАПи ефективним інструментом реформи децентралізації у краї? 

 

Створення мережі Центрів надання адміністративних послуг (ЦНАП) – це той результат децентралізації, який зможе відчути кожен українець. Вони стануть ефективним інструментом цієї важливої реформи, сказав Віце-прем’єр-міністр України – міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко на засіданні Ради регіонального розвитку.

«Налагоджена робота ЦНАПів по всій країні буде прикладом ефективної взаємодії влади і громадян. Процес отримання послуг стає швидким, простим і зручним для кожного. Усі основні послуги на місцях громадяни зможуть отримати в одному вікні – у Центрі надання адміністративних послуг», — сказав він.

За його словами, Мінрегіон робить усе, щоб Центри надання адміністративних послуг якомога швидше запрацювали в усіх громадах. У рамках проекту «Реформа управління на сході України», який реалізується разом з німецькою федеральною компанією GIZ GmbH, вже відібрано 28 переможців об’єднаних територіальних громад для створення в них ЦНАПів.

Геннадій Зубко зазначив, що всього в Україні вже створено 662 ЦНАП, з них 172 міських, 472 районних та 18 територіальних підрозділів. Усі вони мають свою специфіку з огляду на територіальні особливості. Окрім ЦНАПів, певні адміністративні послуги також надаватимуть старости об’єднаних громад.

Урядовець нагадав, що реформа децентралізації стосується всіх сфер життя суспільства. Місцеві громади вже отримали широкий перелік нових повноважень: архітектурно-будівельний контроль, видача документів дозвільного характеру, реєстрація та зняття з реєстрації місця проживання фізичних осіб, державна реєстрація підприємців, державна реєстрація речових прав на нерухоме майно, надання відомостей з Державного земельного кадастру.

Геннадій Зубко зазначив, що у Державному бюджеті на 2016 рік передбачено 1 млрд грн на розвиток інфраструктури об’єднаних територіальних громад та субвенцію на соціально-економічний розвиток територій у розмірі 1,9 млрд грн, у Державному фонді регіонального розвитку передбачено 3 млрд грн.

«Територіальні громади можуть розраховувати на фінансування проектів зі створення ЦНАП з цих коштів, а також за рахунок міжнародних програм і проектів технічної допомоги Україні», — додав він.

Нагадаємо, що Мінрегіон є ключовим міністерством, яке впроваджує реформу децентралізації в країні.

 

12 лютого 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів