Богдан Андріїв подякував працівникам ДСНС за масштабну профілактичну роботу

Підсумки роботи системи цивільного захисту на Закарпатті протягом минулого року і основні завдання на 2016-ий обговорили сьогодні на нараді у Закарпатській ОДА. 

 

Відзначалося, що торік у порівнянні з 2014-м значно більше краян загинуло на водних об'єктах і основна причина цього – відпочинок у необлаштованих місцях та п'янство. Майже удвічі зросла і кількість пожеж, загинуло 32 людини, прямі збитки склали 21,5 млн. грн. 

Чимало проблемних питань піднімалося у виступах Віктора Буришина – начальника управління цивільного захисту ОДА, Володимира Чіпака – начальника Басейнового управління водними ресурсами р.Тиса та інших. 

Зокрема, йшлося про оновлення системи оповіщення про надзвичайні ситуації, яка частково буде проводитися з партнерами із сусідніми із Закарпаттям європейськими країнами, про те, що в цьому році поставлено завдання звести до мінімуму кількість хімічно-небезпечних підприємств, а серед них, наприклад, водоканали, які використовують рідкий хлор. Володимир Чіпак відзначив, що минулий рік був особливий через надзвичайно низьку водність при максимальних температурах, таке було востаннє 60 років тому, однак уже останнім часом було кілька потужних, хоч і локальних паводків. Зараз в області є мобільні системи розрахунку рівнів води, які дають можливість за 2-3 дні попереджати місцеві органи влади про можливі підтоплення. Проте вкрай потрібно клопотати перед центральною владою про відновлення фінансування програми комплексного протипаводкового захисту Закарпаття. 

Крім проблемних питань, на нараді йшлося й про приємне, зокрема, міський голова Ужгорода Богдан Андріїв подякував працівникам ДСНС за масштабну профілактичну, попереджувальну роботу, яка запобігає трагедіям на воді, пожежам тощо і за мужність при виконанні їхньої часто дуже небезпечної роботи. Керівник міста нагородив грамотами Ужгородської міської ради рятувальників, які відзначилися при гасінні пожежі в універмазі "Україна". Керівництво ДСНС вручило кільком працівникам новенькі погони – свідчення підвищення у званнях по службі, повідомляє офіційна сторінка Ужгородської міської ради у Фейсбуці. 

 

12 лютого 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів