Що принесло перейменування Комсомольська на Німецьку Мокру мешканцям села?

4 лютого цього року цьому населеному пункту у Тячівському районі повернуто історичну назву.
 

 

Чи зміна назви села вплине на життя його мешканців, та які клопоти на них чекають, про це говоримо з сільським головою Руськомокрянської сільської ради Анатолієм Барною.

Зі слів Анатолія Михайловича, Верховна Рада, проголосувавши за перейменування села, зробила важливий, але лише один  з кроків непростого процесу декомунізації.  Й надалі на органів місцевого самоврядування чекає ще чимало роботи. Зокрема, сільська влада має потурбуватись про те, аби оформити ряд документів, пов’язаних з зміною назви населеного пункту. Крім того, паралельно з перейменуванням поселення буде змінено назву його головної вулиці. Згідно з рішенням Руськомокрянської сільської ради вулиця Олега Кошового у с. Комсомольськ стане вулицею Марії Терезії.

- Тепер у Німецькій Мокрій треба перейменувати освітні та медичні заклади. Також місцеві мешканці мають внести нову адресу до паспорта та змінити документи на право власності. Хоч згідно з чинним законодавством, після перейменування ніхто не мусить бігти до паспортного столу, щоб зробити відмітку про нову адресу. Такі зміни можна зробити, коли буде зручно – наприклад, по досягненні віку, коли до паспорта треба вклеїти нове фото, або під час зміни місця проживання. Не потрібно відразу й змінювати документи на право власності, – зазначив Анатолій Барна.  – Однак їх переоформити таки доведеться. І для багатьох мешканців села ця процедура буде клопітка. Адже, аби змінити ті чи інші документи, селянам доведеться звернутись до центру надання адміністративних послуг у Тячів. У той же час, серед жителів півтисячного поселення є чимало людей літнього віку та осіб з особливими потребами, а їм пересуватись найважче, тим паче, їхати до райцентру, що знаходиться за 70 км від села. 

Тож, аби полегшити процес переоформлення документів для жителів Німецької Мокрої, начальник ЦНАП Наталія Горват на прохання Руськомокрянської сільської влади погодилась організувати виїзний прийом документів. Відтак, група спеціалістів ЦНАП сама  приїде у село, де впродовж кількох днів надаватиме свої послуги місцевим мешканцям. Попередньо це відбудеться на початку березня. 

У подальшому сільській владі доведеться ще вирішити ряд питань, пов’язаних з перейменуванням села та вулиці. Зокрема, це виготовлення таблички з новою назвою вулиці та дорожнього знака з назвою «Німецька Мокра».

Хоч, Анатолій Михайлович зазначає,  що великої потреби у встановленні такого знака на початку села немає, адже більше 5 років тому там встановлено декоративно оформлену табличку з історичною назвою населеного пункту. До речі, територію навколо цього знака ближчим часом буде облагороджено,  пише Л.Білак.

 

12 лютого 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів