Хто із закарпатських нардепів далі кнокподавить у парламенті?

Найчастіше "кнопкодавлять" у БПП й групі "Відродження" – "Чесно"

 

Найбільше депутатів, які незаконно голосують за колег у Верховній Раді, зафіксовано у фракції президентської партії "Блок Петра Порошенка" та групі партії "Відродження".

Такі висновки за період із 27 листопада 2015 року до 8 лютого 2016 року поширив для ЗМІ рух "Чесно" напередодні голосування за "антикнопкодавний" проект закону №1895.

Йдеться про випадки, які бачили журналісти або було зафіксовано на камери.

Найбільше фактів неперсонального голосування – 30 – на рахунку фракції БПП. До тієї ж фракції належать люди, які "кнопкодавили" найбільше: Олександр Урбанський та Вадим Денисенко. Перший із них кнопкодавив 7, а інший – 6 разів.

 

Довгий час лідером за кількістю зафіксованих фактів кнопкодавства лишалася депутатська група "Відродження". Але в лютому першість в антирейтингу виборола президентська фракція, зазначається у прес-релізі "Чесно".

Втім, у "Відродженні" досі найбільша частка кнопкодавів: більше половини депутатів групи хоча б раз порушували принцип персонального голосування у 8 скликанні.

Загалом руху "Чесно" відомі 50 депутатів, які хоча б раз кнопкодавили в цьому скликанні Верховної Ради. Це більше 10% від загального депутатського складу.

Проте реально ця цифра ще більша, бо не всі факти були належно зафіксовані на фото та на відео. Також буває, що факт кнопкодавства зафіксовано, але складно ідентифікувати порушника, зазначає "Чесно".

Парламентська кореспондентка руху Ганна Грабарська вважає, що "топовим" кнопкодавам дуже пощастило з місцями: "З ложі преси не видно, на скільки кнопок натискають Урбанський та Денисенко. Лише за даними табло для голосування можна зрозуміти, що вони кнопкодавили".

Як відомо, минулого тижня профільний комітет рекомендував ухвалити в цілому законопроект №1895, який передбачає санкції для кнопкодавів.

Громадський рух "Чесно" вимагає від керівництва парламенту та депутатів ухвалити законопроект наступного пленарного тижня.

 

12 лютого 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів