НАБУ хоче отримати право прослуховувати телефони

Директор Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) Артем Ситник наполягає на наданні бюро права прослуховувати телефони та інші канали зв’язку.

 

Про це він заявив на прес-конференції, коментуючи заяву президента Петра Порошенка стосовно недоцільності надання НАБУ права прослуховувати телефони, передаєУНІАН.

«Там не прозвучало такої відвертої відмови. А сьогодні в Кримінальному процесуальному кодексі прописано, що зняття інформації з каналів зв’язку здійснюють уповноважені підрозділи Нацполіції, але чомусь вони цього не роблять, і Служби безпеки. Ми б хотіли мати автономний доступ до каналів зв’язку, і для цього потрібно в законодавстві у перелік додати Антикорупційне бюро», – сказав Ситник.

Також він додав, що на сьогодні для прослуховування телефонів НАБУ звертається до Національної поліції та СБУ. За словами Ситника, у зв’язку з цим існує ризик витоку інформації, оскільки НАБУ не може самостійно прослуховувати телефони.

9 лютого Порошенко під час наради з керівним складом, детективами і співробітниками НАБУ не підтримав надання Антикорупційному бюро можливості проведення негласних слідчих розшукових дій – прослуховування телефонів. Порошенко, зокрема, висловився проти зняття інформації з каналів зв’язку детективами НАБУ.

Він зазначив, що доступ до цієї інформації – це обмеження прав людини.

«На жаль, ще з радянських часів є “традиція”, коли цим правом силові органи дуже зловживають», – зазначив Порошенко.

У зв’язку з цим він висловився на користь співпраці НАБУ зі СБУ.

 

11 лютого 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів