На думку керівника Закарпаття, сьогодні найвищу силу має “Правий сектор”, а не Конституція

Як вирішити проблему існування нелегальних збройних формувань в Україні, неконтрольований обіг зброї, - з вуст голови Закарпатської ОДА Геннадія Москаля. 

 

- Рано чи пізно нам доведеться вирішувати проблему існування нелегальних збройних формувань в Україні. Як, на вашу думку, слід її вирішувати? 

- Привести їхню діяльність у відповідність до Конституції України. Конституція України повинна мати найвищу силу. А сьогодні найвищу силу має “Правий сектор”, а не Конституція. 

- А от вони не хочуть “приводитись у відповідність”… 
- Не хочуть? Значить держава має мати політичну волю – і заставити! Бо рано чи пізно це стане основним каменем спотикання. Саме це, а не електронне декларування трусів (вибачте на слові), картин, годинників і так далі. Подивіться, що пишуть польські, угорські, чеські, словацькі, румунські ЗМІ. Саме це вони нам закидають. Те, що держава стає трошки, вибачте, імпотентом! 
- Як ви вважаєте, надовго в нас ця проблема? Незаконні збройні формування, неконтрольований обіг зброї і так далі? 
- А я звідки знаю? От давайте трошки відійдемо від теми. Сьогодні нема що з України вивезти. От що контрабандою можна вивезти? Тютюн і бурштин. Більше в Україні нема нічого… А, забув – ще повій! Ну і нелегалів через Україну як через транзитну територію на шляху до Євросоюзу можна переправляти. Все! Ми нічого вже більше не маємо, що можна вивезти в Європу контрабандою. Подивіться, що пишуть польські, угорські, чеські, словацькі, румунські ЗМІ. Саме це вони нам закидають. Те, що держава стає трошки, вибачте, імпотентом! 
- Так таки й нічого? 
- Нічого. Горілку наші сусіди – Словаччина, Угорщина, Румунія – не п’ють. Точніше, п’ють, але фруктову, з чорниць, слив, груш, інших фруктів. В основному п’ють вино. А от щоб нашу горілку пили – в крайньому разі, я такого ніде абсолютно не бачив. Тепер – по зброї. Раніше – так, було, що зброя завозилась з Європи в Україну. Продавці бачили, що є шалений попит, що є лобі і так далі. Але зараз всі вже про це забули. Війна на сході України обвалила ринок зброї – його просто не стало. Україна нею перенасичена. Сьогодні зброю можна купити за копійки, її можуть подарувати навіть… 
- Але це ж величезна проблема! 
- Без сумніву, величезна проблема. А скажіть, з нею хтось бореться? Ні! Ніхто.  

 

07 лютого 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів