На скільки збільшили розміри виплат за завдану шкоду авто та людині?

Відшкодування за «автоцивілкою» збільшили удвічі. 

 

 

З 1 лютого розміри виплат збільшили вдвічі як за завдану шкоду майну, так і життю та здоров’ю. Тепер за шкоду майну максимальна виплата буде 100 тис грн, а за шкоду життю та здоров’ю – 200 тис.

Відшкодування за здоров’я у 200 тис грн передбачене для одного постраждалого, але виплата не може перевищувати 500 тис. грн на один страховий випадок. Відповідне рішення погодила Державна регуляторна служба, повідомили у прес-службі Моторного транспортного бюро України.

Крім цього, виріс максимальний розмір виплат по європротоколах. До цього часу він становив 25 тис. грн, а тепер можна отримати до 50 тис. грн компенсації.

Автовласники побоювались користуватися спрощеною системою оформлення страхових випадків, бо боялися, що не вкладуться у суму 25 тис. грн.

Як раніше повідомляли в Моторному транспортному страховому бюро України, збільшення лімітів зумовлене не лише підвищенням цін на автомобільні запчастини, а й спробою наблизити українські стандарти страхування до європейських.

Нагадаємо, у Верховній Раді зареєстрували законопроект, який передбачає поетапне підвищення розмірів страхових сум до рівня країн Європейського Союзу.

Раніше Державна регуляторна служба погодила зміни максимальних розмірів страхових виплат.

 

 

07 лютого 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів