Академік Національної академії мистецтв України святкує 85 років на своїй батьківщині (ФОТО)

Головну роль в його творчості відіграють розлогі жанрові сцени, портрети, натюрморти, пейзажі, абстракції...

 

У залах обласного художнього музею ім. Й. Бокшая в Ужгороді розпочалась ретроспективна виставка з нагоди 85-річчя народного художника України, академіка Національної академії мистецтв України Володимира Микити.

Експозиція складається з 80 творів, головну роль серед яких відіграють розлогі жанрові сцени, портрети, натюрморти, пейзажі, абстракції. Більшість полотен були написані за останнє десятиріччя.

Духовність, а також мальовнича закарпатська природа, яку неможливо не любити, але надважливо зберегти – теми, які на сучасному етапі найбільше хвилюють митця і чи не найпомітніше простежуватимуться у його роботах. Цікаво й те, що майстер пензля готував добірку самостійно, за власним смаком та з творів особистої збірки, відтак, виставку складуть роботи, які сам автор вважає знаковими в своїй творчості.

Привітати Володимира Микиту прийшли більше сотні колег, друзів, рідних та близьких. Серед поважних гостей були і дипломати, і чиновники, і інші високоповажні гості.

Президент Національної академії мистецтв України, академік Андрій Чебикін вручив закарпатцю відзнаку та подяку від Академії за здобутки та неоціненний внесок у розвиток мистецтва України.

 

05 лютого 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів