Тютюнові контрабандисти з України проведуть кілька років у тюрмах Євросоюзу!

Наших співгромадян звинувачують в організації злочинної групи, яка займалася контрабандою сигарет з території Закарпаття до Угорщини у 2010 році.

 

У четвер, 21 січня, в суді угорського міста Ніредьхаза група контрабандистів, які контролювали нелегальну перевозку сигарет із Закарпаття, отримала суворий вирок - їм присудили від двох до дев'яти років позбавлення волі.

Прес-секретар суду Аттіла Тома розповів, що суд першої інстанції прийняв таке суворе рішення за участь у злочинній організації, члени якої протягом тривалого часу злісно порушувало законодавство Угорщини. Організаторам контрабандного каналу дали найбільший строки - відповідно, дев'ять та вісім с половиною років. Іхні спільники також засуджені на різний термін перебування під вартою.

Ще п'ятеро отримали умовний строк у 2 роки ув'язнення, адже були лише спостерігачами і не брали активної участі у контрабандній діяльності.

Українських громадян звинувачують в організації злочинної групи, яка займалася контрабандою сигарет з території Закарпаття до Угорщини у 2010 році. До групи входили також угорські громадяни, які забезпечували перевозку та зберігання сигарет.

Встановлено, що контрабанду перевозили через "зелений кордон" з боку села Бадалово Берегівського району в угорське село Сатмарчеке. Там сигарети перевантажували у вантажні мікроавтобуси і доставляли в село Нодьдобош, де знаходився склад нелегальної продукції. Звідти товар доправлявся у інші частини Угорщини для перепродажу.

Група була оснащена необхідними спеціальними приладами, в тому числі приборами нічного бачення, радіоприймачами тощо.

Загалом йдеться про контрабанду, яка нелегально потрапила на територію Угорщини, на суму 221 млн форинтів (близько 70 тис доларів).

 

22 січня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів