Два бійці «Правого Сектору» сидітимуть в Ужгородському СІЗО до 8 березня

Ужгородський міжрайонний суд обрав запобіжний захід двом із п'яти бійців Правого сектора, які підозрюються в тому, що влаштували бійку в Драгобраті.

 

Йдеться про бійця Правого сектору на прізвисько "Цвік" (Василь Василинюк, 1987 р.н., житель Івано-Франківської області) та бійця "Педро" (дві контузії та поранення в зоні АТО, двічі нагороджений орденом за мужність 2-го ступеню та заслугою перед народом України). Суд вирішив взяти їх під варту до 8 березня.

Як повідомляється, прокурор вимагав для всіх п'ятьох запобіжний захід у вигляді утримання під вартою без призначення застави.

Захист клопотав про перенесення засідання. Всі затримані при появі в залі суду заявили про погане самопочуття і були оглянуті лікарями "швидкої". Двох бійців одразу госпіталізували, ще трьом почергово викликали медиків до зали суду для додаткового обстеження.

Нагадаємо, поліція встановила, що внаслідок хуліганських дій двоє охоронців туристичної бази зазнали різаних ран, множинних гематом голови, в одного перелом ноги. Дії 5 затриманих зловмисників кваліфіковано слідчими за ч. 4 ст. 296 (Хуліганство) та ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

За даними голови обладміністрації Закарпаття Геннадія Москаля, затримані п'ятеро членів "Правого сектора".

Конфлікт стався, за даними очевидців, через те, що бійці потрібні "накрити поляну", проте відмовилися оплачувати рахунок. Коли охоронець спробував напоумити галасливих гостей, вони побили його. Дісталося і декільком відвідувачам, а кухареві зламали ногу. Розрулювати конфлікт прибув власник закладу зі зброєю.

У той же час прес-секретар організації Артем Скоропадський, коментуючи подію, на своїй сторінці у Фейсбуці виклав фото коктейлю у вигляді російського триколора і підписав: "Ось таку" красу "готують в цьому закладі, де побили бійців" Правого сектора ".

Бійка в Драгобат зірвала туристичний сезон?

Туристи поспішно залишають базу "Драгобрат", особливо іноземці. Бояться.

- Вже вдруге "Правий сектор" влаштовує в Закарпатті брутальні провокації із застосуванням вогнепальної зброї, - говорять в Закарпатській обладміністрації. - Вони тягнуть за собою як політичні, так і економічні негативні наслідки. Все це відбувається на кордоні з чотирма країнами ЄС. Область і так ледве зводить кінці з кінцями. Великі надії покладали на туристичний сезон. Влітку "Правий сектор" зірвав туристичний сезон стріляниною в Мукачево, в результаті якої є загиблі, поранені і покалічені. Тепер ось - "Драгобрат". Туристи з Франції та інших країн, які відпочивали на "Драгобраті", терміново виїхали з курорту. І вони навряд чи захочуть ще раз відпочити в Закарпатті і не порадять це робити своїм знайомим.

Чиновники з обладміністрації не розуміють, чому досі не затримали учасників літнього інциденту.

- Давно всім відомо, що вони знаходяться на базі ДУК "Правий сектор" в селищі Новогродівка (Красноармійський район Донецької області), звідки пишуть у соцмережах всякі прокламації, - стверджують в Закарпатській ОДА.

ОФІЦІЙНО

П'ятьох бешкетників місцеві жителі і охоронці затримали ще до приїзду поліції. Дана подія внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань з правовою кваліфікацією "Хуліганство" і "Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами".

Триває слідство, встановлюють всі обставини скоєння кримінального злочину. Зловмисникам загрожує до семи років в'язниці, - кажуть у відділі комунікації ГУ НП в Закарпатській області.

 

12 січня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів