Відсьогодні дітям-інвалідам виплачуватимуть допомогу в розмірі прожиткового мінімуму

Тобто, на рівні 1074 гивень.

 

У разі підвищення прожиткового мінімуму - не потрібно буде жодних додаткових рішень Кабінету Міністрів України - всі соціальні виплати дітям-інвалідам здійснюватимуться автоматично до рівня прожиткового мінімуму. На цьому наголосив Міністр соціальної політики України Павло Розенко на брифінгу в Будинку Уряду.

Він нагадав, що Уряд постановою від 18 листопада 2015 р. № 954 «виправив соціальну помилку», якою забезпечено пенсійні виплати інвалідам ІІІ групи загального захворювання та виплату державної соціальної допомоги інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам у розмірі на рівні прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність.

«Це ще один крок на посилення соціального захисту інвалідів. Таким чином, ми врегулювали неузгодженості між постановами КМУ та Законом України», - зауважив Міністр, додавши, що у «майбутньому після підвищення прожиткового мінімуму всі виплати здійснюватимуться автоматично, не потрібно буде жодних додаткових рішень Кабінету Міністрів України». «Буде підвищуватися прожитковий мінімум – значить, соціальна допомога для інвалідів ІІІ групи, інвалідів з дитинства, дітей-інвалідів буде автоматично також підвищуватися до рівня прожиткового мінімуму», - уточнив він.

Павло Розенко повідомив, що з 1 грудня всім категоріям дітей-інвалідів виплати здійснюватимуться на рівні прожиткового мінімуму, що становить 1074 грн.

За його словами, з 1 вересня 2015 року, після перегляду прожиткового мінімуму і збільшення мінімальних соціальних стандартів на 13%, відповідно зросли і виплати допомоги інвалідам, інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам приблизно від 125 до понад 350 гривень.

В Україні на сьогодні зафіксовано близько 2 млн. 560 тис. осіб з інвалідністю.

 

01 грудня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів