На Закарпатті можуть оголосити надзвичайний стан!

Як і на решта території України - через спалах поліомієліту.

 

Всесвітня організація охорони здоров'я закликає Україну ввести надзвичайний стан у сфері охорони здоров'я у зв'язку зі спалахом поліомієліту. В організації стурбовані тим станом речей, що в Україні вакцинована тільки половина дітей

Про це в ході прес-конференції повідомила представник Бюро ВООЗ в Україні Доріт Ніцан, передає "РБК-Україна".

"ВООЗ рекомендує оголосити в країні надзвичайний стан у сфері охорони здоров'я для того, щоб відповісти на спалах поліомієліту так швидко і так ефективно, як це можливо", - закликала Ніцан.

Вона пояснила, що організація просить Україну ввести надзвичайний стан у сфері охорони здоров'я ще з початку спалаху поліомієліту в Україні в Закарпатській області.

Ніцан зазначила, що ВООЗ стурбована тим станом речей, що в Україні вакциновано лише половину дітей.

Також за словами Ніцан, сьогодні Україна знаходиться в списку країн, перед в'їздом до яких рекомендується робити вакцинацію проти поліомієліту.

Новини за темою: Кампанія проти поліомієліту починалася як політика, переросла у психоз і має всі шанси закінчитися панікою

"Через спалах поліомієліту в Україні відтепер Україна знаходиться в списку країн, куди всім мандрівникам радять зробити вакцинацію від поліомієліту перед поїздкою в Україну. Також у цьому списку країн знаходяться Нігерія, Нова Гвінея, Мадагаскар і Лаос", - додала вона.

Нагадаємо, у понеділок, 30 листопада, в Україні стартує другий раунд імунізації проти поліомієліту.

 

30 листопада 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів