В Ужгороді глава української поліції вперше склала присягу з новими патрульними (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Дві з половиною сотні поліцейських вийдуть сьогодні вночі на патрулювання на вулиці Ужгорода та Мукачева.
 

 

Сьогодні в Ужгороді 247 нових патрульних поліцейських склали Присягу в присутності Голови Національної поліції України Хатії Деканоідзе.

Присягу на вірність українському народові патрульні склали на площі Народній в Ужгороді. На урочистій церемонії була присутня Голова Національної поліції України Хатія Деканоідзе.

Очільниця української поліції привітала особовий  склад з цією знаменною подією:

- Це моя перша Присяга, яку я сьогодні склала разом із вами. Я горджусь вами! Ви будете захищати і служити українському народу. 5 місяців ви проходили жорсткий відбір і навчання.

Коли рік тому ми взялись за реформування української міліції, то мало хто вірив в успіх. Казали, що в нас нічого не вийде, що буде важко. Та ми зробили це! 7 листопада народилася нова українська поліція, очолювати яку – честь для мене.   

Роботи буде дуже багато. Та ми зробимо все, аби захищати людей і Державу.

Я буду твердо захищати кожного чесного поліцейського. Але нещадно каратиму тих, хто прийшов сюди, аби «кришувати» чиїсь інтереси. Ви повинні захищати державу, а не когось.

Вітаю Ужгороді і Закарпаття з новою поліцією!

- Я точно знаю, що у вас все вийде, бо я бачив ваші очі під час співбесід. Ви перші й найкращі! – звернувся до поліцейських народний депутат України Мустафа Найєм, який створював на Закарпатті патрульну поліцію.  

Очолив загін патрульної поліції Закарпаття капітан Юрій Марцинишин, який донедавна керував ротою патрульної поліції в Києві. Його Мустафа Найєм охарактеризував як одного з кращих, хто проявив себе на службі в київській поліції.

Заступник голови Закарпатської облдержадміністрації Михайло Рівіс висловив надію, що нові поліцейські відродять довіру краян до правоохоронців, здолають корупцію. А влада, запевнив, їм у цьому сприятиме.

Понад два десятки патрульних закарпатської поліції пройшли через війну на Сході України. Серед  них і Тарас  Пономаренко. Колишній  артилерист Мукачівської 128-ї гірськопіхотної бригади ЗСУ брав участь у боях  за Дебальцево. Шестеро наших військовослужбовців, серед яких був і Тарас, пробралися  на  ворожу територію  і  викрали від сепаратистів танк.  На  трофейному  танку  артилеристи  успішно  повернулися  на  свої  позиції.  На захопленій  від ворога бойовій машині одразу ж почепили український прапор.

Голова  Національної  поліції  України  Хатія  Деканоідзе  вручила нагороди поліцейським-учасникам АТО.

Цінний подарунок одержала і Христина Дідик. Дівчина-поліцейський продовжує справу свого батька – колишнього міліціонера.

Урочиста церемонія складання Присяги на вірність українському народові закінчилася під звуки трембіт. А вже цієї ночі нові патрульні вийдуть на  патрулювання вулиць Ужгорода та Мукачева, інформує відділ комунікації ГУНП в Закарпатській області.

Більше  про подію - у фоторепортажі  Uzhgorod.net.ua

 

 

29 листопада 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів