Перша поразка за 11 років: Кличко віддав свої чемпіонські пояси

Під час оголошення результату бою Володимир був повністю впевнений у своїй перемозі, проте ринг-анонсер назвав інше прізвище переможця.

 

Українець Володимир Кличко не зміг захистити свої чемпіонські пояси у поєдинку з британцем Тайсоном Ф'юрі.

Поєдинок тривав усі 12 раундів. Судді віддали перемогу британцеві 115:112, 115:112, 116:111.

Британець, який перед поєдинком в усіх інтерв'ю обіцяв нокаутувати українця, провів дуже грамотний поєдинок. Він не ліз у бійку, а спокійно працював другим номером, намагаючись упіймати чемпіона на контратаці за рахунок своєї швидкості. Варто відзначити роботу британця на ногах, який добре переміщався і не давав Володимиру працювати в звичному ритмі.

Крім того, Тайсон Ф'юрі не дав українцеві використовувати свою головну зброю - джеби. Також у Кличка не виходило працювати правою, і підключати свій лівий боковий. Тайсон на кожну атаку українця намагався відповісти своїм ударом, після чого розривав дистанції.

При цьому, британець постійно провокував українця, опускав руки, щось базікав. Також претендент діяв у звичному для себе брудному стилі, б'ючи суперника по потилиці, і опускаючи низько голову під час клінчів, що вилилося у дві січки на обличчі українця.

Першу половину бою Ф'юрі провів другим номером, а в другій трохи додав у активності. Однак, шукати нокауту британець пішов лише в останніх двох раундах, і лише тоді Володимиру вдалося декілька разів непогано влучити по суперникові, який почав відкриватися. Але варто відзначити, що Кличко в кінцівці вже настільки втомився, що нокаутувати свого суперника не міг.

Під час оголошення Майклом Баффером результату бою Володимир був повністю впевнений у своїй перемозі, проте ринг-анонсер назвав інше прізвище переможця. Сам же Тайсон Ф'юрі був трохи здивований такому результату.

Відверто, поєдинок вийшов нічийним, а за такого розвитку подій в боксі перемогу віддають чемпіону. Проте, судді вирішили віддати перемогу більш молодому британцеві, причому навіть не розділеним рішенням. А рахунок, який був виставлений на суддівських картках, трохи не відповідає тому, що відбулося у ринзі. І це при тому, що з Ф'юрі за брудну роботу було знято очко.

Повторимося, що Кличко не програв бій, але і не виграв його. Швидше за все, в у годі між боксерами був прописаний пункт про реванш, а тому існує велика ймовірність, що протистояння Кличко - Ф'юрі продовжиться. Однак, цього разу в статусі чемпіона буде не український боксер.

Попри поразку українця президент України Петро Порошенко подякував Кличку за бій.

"Напружений бій! Володимире, дякую за боротьбу!", - зазначив він.

Раніше організатори бою між Ф'юрі та Кличком замінили настил рингу, на якому відбудеться поєдинок, пише Champion.

 

29 листопада 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів