Хочете мати міцний і здоровий сон? Не їжте на ніч ці продукти

Які продукти заважають здоровому і міцному сну - у висновках експертів.

 

Якщо люди вживають ці страви ближче до вечора, зменшується тривалість сну і погіршується його якість, пише Huffington Post.

1. Капуста. Брокколі та цвітна капуста мають корисні вітаміни і мінерали. Але через те, що капуста довго перетравлюється, перед сном її їсти не бажано. Поки людина намагатиметься заснути, її тіло все ще буде працювати над перетравленням їжі.

2. Томатний соус. Це досить кислий продукт, і якщо його вживати перед сном, є ризик отримати печію і розлад шлунку. А це не дасть заснути.

3. Темний шоколад. Ці солодощі містять стільки ж кофеїну, скільки і чверть стандартної чашки кави, він перешкоджає здоровому сну.

4. Ковбасно-м'ясна продукція. Копчене м'ясо багате на тирамін і амінокислоти, які стимулюють фізичну і розумову активність і підвищують пильність.

5. Червоне м'ясо. Якщо з'їсти на ніч стейк або бургер з червоним м'ясом, то ця їжа перетравиться досить швидко. Але у тих, хто сидить на високопротеїновій дієті і вживає м'ясо щодня, з'являється ризик розвитку апное сну.

Це стан, коли на 10 секунд припиняється вентиляція легенів. Тоді людина кілька разів за ніч починає задихатися.

6. Гостра їжа. Такі страви викликають печію. Крім того, гострі продукти підвищують температуру тіла, внаслідок чого ніч може видатися неспокійною.

 

29 листопада 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів