Закарпатські депутати більше не зможуть приховати, як голосували

Парламент увів поіменне голосування у місцевих радах.

 

Депутати забезпечили введення прозорого голосування у місцевих радах та громадського контролю за голосуванням кожного депутата. Відповідний проект Закону України «Про внесення змін до статті 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» (щодо поіменних голосувань)» Верховна Рада ухвалила за основу та в цілому. За це проголосували 236 народних депутатів.

Ухвалення цього законопроекту дозволить підвищити персональну відповідальність депутатів і покращить якість роботи місцевого самоврядування. Рішення місцевих рад ухвалюватимуться відкритим поіменним голосуванням, окрім випадків, для яких чинним законом передбачається таємне голосування (наприклад, питання обрання на посади в раді, висловлення недовіри).

Результати поіменного голосування підлягатимуть обов’язковому оприлюдненню та наданню за запитом відповідно до Закону України «Про доступ до публічної інформації». Усі результати поіменних голосувань розміщуватимуться у той же день на офіційному сайті ради і зберігатимуться там протягом необмеженого строку.

 

28 листопада 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів