Зимові рецепти для сильного імунітету (ФОТО)

Осінь ось-ось закінчиться і настануть зимові холоди зі снігом і морозом, а це означає, що потрібно, як слід, підготуватися і зміцнити свій імунітет.

 

Більшість людей в зимовий період, та й в осінній теж, хворіють, тим самим позбавляючи себе радості прогулятися по парку або вулиці, пошуршать опалим листям або впасти в замет снігу, як у дитинстві. Чим міцніше буде наш імунітет, тим більше організм буде протистояти вірусам, але що потрібно для цього зробити?

1. Потрібно: по 0,5 склянки мигдалю, родзинок, кураги і чорносливу, 1 ст. волоських горіхів, 2 лимона, 150 гр меду. Родзинки, мигдаль і волоський горіх потрібно перемолоти через м'ясорубку, а потім окремо перемолоти шкірку з лимонів, все це з'єднати і перемішати, заправивши соком від лимонів і медом. Суміш потрібно настояти в темряві, але потім поставити в холодильник і 3 рази / день їсти по 1 столовій ложці, а діткам з 3-х років можна давати по 1 чайній ложці 2 рази / день.

2. Інгредієнти: по 200 грам кураги, чорносливу, волоських горіхів, інжиру і меду, лимон, 50 грам коньяку. Зробити теж саме, що і в першому рецепті, тільки разом з медом заливати і коньяк, а готову суміш відразу поставити в холодильник. Вживати народні ліки по столовій ложці 3 рази на день перед їжею.

3. Для приготування потрібні: 2 столові ложки материнки і стакан кип'яченої дуже гарячої води, їх потрібно потримати на водяній бані близько 20 хвилин, а потім процідити і пити по півсклянки перед їдою 3 рази на день.

4. Потрібно: порошок топінамбура одна столова ложка і 2 склянки окропу. Знову-таки потрібно дати настоятися, а потім по півсклянки під час їжі пити кілька разів на день.

5. Є три спеції, які відмінно допомагають зміцнити імунітет - це гвоздика, чорний перець і коріандр. Можна приготувати всім відомий напій глінтвейн, додавши в нього ще й корицю, а можна просто додавати ці спеції в їжу.

6. Деякі народні цілителі рекомендують пити по півкелиха сухого червоного вина, але не частіше 3-х разів на тиждень.

7. Найнебезпечніший рецепт для підтримки імунітету - настоянка з прополісу зі спиртом. Небезпечна тому, що прополіс є дуже сильним провокатором до алергії, тому потрібно бути з ним гранично обережними. Всього 10 грам прополісу залити 100 грамами чистого спирту, тримати суміш у скляній посудині на кухні протягом доби. Приймати по 20 крапельок, змішуючи з водою або молоком, за годину до прийому їжі не більше 3-х разів на день.

 

27 листопада 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів