Дванадцятирічне навчання в школі необхідне, бо так «українці хочуть»!

А проводити опитування щодо впровадження 12-річки не потрібно, намагається переконати всіх освітній міністр Сергій Квіт.

 

Міністр освіти і науки Сергій Квіт на розширеному засіданні Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти повідомив про новий законопроект "Про освіту", за яким передбачаються нові зміні в освітньому процесі, зокрема, запроваджуватиметься 12-річна школа.

"12-річне навчання для початкової освіти з 1 вересня 2018 року, для базової середньої шкільної освіти почнеться з 1 вересня 2015 року. Основна мета впровадження - це зменшення навантаження на учня та збільшення права вибору предметів. Нині 12-річна школа найпоширеніша у світі", - говорить Сергій Квіт.

За словами міністра освіти, у старшій профільній школі зменшиться кількість учнів, які вступатимуть до вузів, замість них випускники йтимуть до закладів професійної освіти, які розвиватимуться. Планується, що кількість вузів буде скорочуватися.

Міністр зазначає, що лунають пропозиції проводити опитування щодо впровадження 12-річки. На його думку, цього робити не потрібно.

"Українці хочуть реформи, але не хочуть нічого для них робити. Запитуючи думку пересічних громадян, реформування не відбудеться", - каже Квіт.

Законопроект "Про освіту" передбачає введення нових видів і форм здобуття освіти - формальної, неформальної та інформальної.

Крім того, проект закону зобов'язує Міністерство затвердити порядок утворення та забезпечення центрів визнання кваліфікацій або кваліфікаційних центрів, що визнаватимуть здобуті у системі неформальної та інформальної освітньої кваліфікації. Формальна освіта - та, яку здобувають у закладах освіти. Неформальна - здобуття знань без офіційних навчальних закладах, а інформальна - самоосвіта.

Також законопроектом запроваджуються спеціалізовані види освіти – мистецька, спортивна, військова, наукова – і визначаються їхні специфічні особливості.

Нагадаємо, Закон "Про освіту" відправили на доопрацювання.

 

27 листопада 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів