Дівчата погодилися провезти контрабанду за півсотні «зелених»! (ФОТО)

Митарі ж при перевірці їхнього ручного багажу знайшли в однієї 4,4 кг бурштину, в іншої - 5,1 кг.

 

9,6 кг бурштину розділили між собою українки, щоб перемістити його через державний кордон. В зону митного контролю митного посту «Лужанка» Закарпатської митниці ДФС громадянки зайшли одночасно о 22:30, 25 листопада. Пішим ходом у приватних справах слідували з України  в Угорщину. При собі мали по одній сумці, як вони зазначили у декларації: із особистими речами. На запитання митників, чи переміщують заборонені або обмежені для переміщення товари, відповіли, що нічого подібного в них нема в наявності.

В ході митного контролю ручної поклажі однієї громадянки України було виявлено не вказані в митній декларації та не заявлені при усному опитуванні поліетиленові пакети з бурштином, загальною вагою 4400 грам. В ході митного контролю ручної поклажі іншої – 5 100 г бурштину. Доступ до виявленого нічим не утруднювався.

Виявлений під час митного контролю бурштин українки не визнали своєю власністю та повідомили, що за винагороду – 50 доларів США, на прохання знайомого погодились перенести через кордон України сумки. Про те, що саме знаходилось у сумці їм відомо не було.

Таким чином,  громадянки, не заявили за встановленою формою точних та достовірних відомостей про переміщувані ними через митний кордон України товари.

Зазначені дії мають ознаки порушення митних правил, передбаченого статтею 472  Митного кодексу України.

Окремо, на кожну громадянку складено протокол про порушення митних правил, а на підставі статті 511 Митного кодексу України товари, що є безпосередніми предметами порушення митних правил вилучено, повідомили у відділі комунікацій Головного управління ДФС у Закарпатській області.

 

27 листопада 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів