У Закарпатті та Словаччині працюють над новим «імпульсом» для транскордонної співпраці

Міжнародний форум, присвячений співпраці країн-сусідів, проходить одночасно в Ужгороді і Кошицях.

 

Міжнародний форум по транскордонному співробітництву «Прикордонні діалоги 2015» у більш широкій Європі», організований урядом Словацької Республіки у співпраці з Норвезьким Баренцовим секретаріатом, Генеральним консульством Словацької Республіки в Ужгороді та філією Національного інституту стратегічних досліджень у м. Ужгород.

Форум триватиме впродовж чотирьох днів в Ужгороді та Кошицях. Його учасники – науковці, експерти, представники органів державної влади та місцевого самоврядування, журналісти, громадські активісти з України та Словаччини - поділяться власним баченням та досвідом налагоджування транскордонної співпраці, окреслять проблематику, котра негативно позначається на розвитку прикордонних регіонів та визначає їхнє майбутнє, проаналізують фактори формування нової якості транскордонного співробітництва України з посиланням на європейські інституційні стандарти, норми та засади, що дадуть новий імпульс транскордонному співробітництву України з країнами із спільними кордонами.

Програму Форуму спрямовано й на розвиток словацько-української співпраці та сприяння налагодженню особистих контактів між громадянами двох країн. Плідної роботи Форуму побажали міністр економіки Словаччини Васіл Гудак, Надзвичайний і Повноважений посол Норвегії у Словаччині Інга Магістад, голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль.

Василь Ільницький, День

 

26 листопада 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів