Від паводку рятували і «ведмежий центр» на Міжгірщині (ФОТО)

Вода бурхливими потоками вилилася на дорогу і частково підтопила територію центру.  

 

Великі і тривалі опади, що пройшли в Карпатах 19-21 листопада 2015 року спричинили різкий підйом води у лісових потічках, які протікають біля Центру реабілітації бурих ведмедів НПП «Синевир». Вода бурхливими потоками вилилася на дорогу і частково підтопила територію центру.  Працівники реабілітаційного центру оперативно зреагували на небезпечну ситуацію і вивели ведмедів із лісу у малий вольєр, повідомляє НПП "Синевир".

Щоби уникнути значного руйнування шляхового полотна, яке пролягає до вольєру, робітники відвели русло струмків і всіма способами рятували дорогу. У пригоді став новий мотоблок ZUBR, який буквально днями поступив до Реабілітаційного центру і закуплений в рамках проекту «Збереження Карпатських пралісів».

Проект впроваджується Українським товариством охорони птахів (ТОП) – представником міжнародної природоохоронної асоціації BirdLife International в Україні, у партнерстві та за фінансової підтримки Франкфуртського зоологічного товариства (Німеччина).

Завдяки мотоблоку вдалося практично врятувати дорогу від нищівної сили води і наслідки руйнівного паводку у реабілітаційному центру є значно меншими, аніж могли б бути. Тому адміністрація НПП «Синевир» та громадськість регіону щиро вдячні за вчасно надану техніку.

 

25 листопада 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів