Розголос про параліч на всю країну, а столичні фахівці на Закарпаття не поспішають!

До речі, у четвер у регіоні госпіталізували ще одну дитину з підозрою на гострий в’ялий параліч. Якщо інформація підтвердиться, то це буде вже 8-й випадок в’ялого паралічу, які лікарі фіксують цього року.

 

В обласну дитячу лікарню в Мукачеві вчора  привезли дитину з підозрою на гострий в’ялий параліч. І це вже третій випадок за останні декілька днів. Щоправда, офіційно цей випадок у лікарні поки не коментують.

У Державній санепідстанції Закарпатської області повідомили, що поки (станом на 15.00) не отримували екстреного повідомлення із дитячого закладу. Він, однак, не підпорядковується СЕС, наголошують тут, хоча саме санепідеміологи зобов’язані фіксувати подібні випадки.

 Якщо інформація підтвердиться, то це буде вже 8-й випадок в’ялого паралічу, які лікарі фіксують цього року (у двох дітей – 1 та 4 років – причиною поліовірусу є відсутність щеплення згідно календаря вакцинації). Торік таких було 12.

Про захворювання гострого в’ялого паралічу стало відомо загалу після того, як 1 вересня міністр охорони здоров’я Олександр Квіташвілі заявив про спалах поліомієліту в Закарпатті. Натомість місцеві лікарі заперечили це, наполягаючи, ідеться про схожий за симптомами гострий в’ялий параліч (ГВП), а не поліомієліт.

Вчора ж Олександр Квіташвілі заявив, що закарпатські лікарі праві щодо діагнозу. Утім, не треба відкидати, що вірус може мутувати, додав міністр.

Попри заяви МОЗ та ВООЗ про спалах поліомієліту в області (а навіть один випадок вважається спалахом) досі ані столичних фахівців, ані представників ВООЗ в області нема, повідомили 7dniv.info закарпатські медики.

 

04 вересня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів