Представники позашкільної освіти обмінялися досвідом в Ужгороді (ФОТО)

У процесі спілкування піднімалося питання реалій сьогодення, тенденцій та перспектив щодо якості виховання.

 

У рамках проведення курсів підвищення кваліфікації керівників гуртків позашкільних навчальних закладів на базі Закарпатського інституту післядипломної педагогічної освіти відбулася конференція з обміну досвідом роботи педагогів-позашкільників.

Позашкільними навчальними закладами приділяється значна увага роботі з обдарованими дітьми, залученню їх до гуртків науково-технічного, туристсько-краєзнавчого, еколого-натуралістичного, художньо-естетичного профілів; ролі педагогів-новаторів, креативних, ініціативних педагогів з патріотичного, національного виховання.

Керівники гуртків ПАДІЮНу м. Ужгорода, Мукачівського будинку школярів, Іршавської районної станції юних туристів, Тячівського районного еколого-натуралістичного центру, Мукачівського районного центру дитячої та юнацької творчості обмінювалися досвідом роботи з питань організації діяльності гуртків, залучення дітей до гурткової роботи, розвитку творчого потенціалу дитини. Презентували нові та інтерактивні форми роботи з гуртківцями. Курсанти доводили, що сучасна позашкільна освіта, окрім надання вузькопрофесійних знань, має виховати молодь морально чистою, високодуховною, привити любов до Батьківщини. Саме тому піднімалося питання реалій сьогодення, тенденцій та перспектив щодо якості виховання.

Конференцію з обміну досвідом роботи відкрила Марія Жабляк, старший викладач кафедри суспільно-гуманітарної та етико-естетичної освіти ЗІППО, яка підкреслила роль позашкільної освіти у забезпеченні національного виховання, шляхи впровадження форм і методів роботи у навчальних позашкільних закладах.

Василина Кузьма, методист кабінету методики виховної та позашкільної роботи ЗІППО

 

03 вересня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів