Валютний дощ «пролився» на столицю закарпатських угорців!

Цей "дощ" у сумі 5 мільйонів угорських форинтів забезпечили депутати столиці Угорщини.

 

П'ять мільйонів форинтів було виділено у Будапешті на підтримку Днів європейської культури, що триватимуть у Берегові з 25 по 27 вересня. Таке рішення прийняли депутати міської ради Будапешту на своєму засіданні в середу, 2 вересня.

Загальний бюджет заходу складає понад 9-ти мільйонів форинтів (понад 30 000 доларів США).

Планується, що Дні європейської культури міста Берегове включатимуть концертну програму з участі місцевих творчих колективів та запрошених артистів з Угорщини.

Заходи відбуватимуться у Будинку культури, на головній площі міста, амфітеатрі та стадіонах. Має відбутися велопробіг, футбольні матчі та інші спортивні заходи. Окрім цього задумано провести конкурс краси та кулінарні змагання. Під час свята триватиме ярмарок, де місцеві ремісники представлять свої вироби, вина та традиційні страви. Також будуть вручені почесні грамоти та нагороди «Pro Urbe» ("За місто").

Окремо організують програму для берегівських учасників АТО.  Бажаючі зможуть оглянути місто з повітряної кулі. А протягом дня через проектор демонструватимуть документальний фільм про Берегово.

Символом свята має стати цифра 952 - саме стільки років виповнюється Берегову (вперше згадується у історичних документах у 1063 році, як Вілла Ламперті), інформує "Берегово Сьогодні".

 

03 вересня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів