«Прощавай, літо!» В Ужгороді організували традиційне свято для малечі (ФОТО)

Сьомий поспіль дитячий фестиваль зібрав понад 300 наймолодших жителів мікрорайону Лавріщева.

 

Ідею тамтешніх ужгородців 5 років тому перейняв депутат міської ради Станіслав Пономарьов. Цього разу до проводів літа долучився й секретар міськради Богдан Андріїв.

На відміну від витвору відомого американського письменника Рея Бредбері, де в центрі сюжету повісті з однойменною назвою описано зміну поколінь та взаємовідносини дітей з дорослими, для дитячого свята притаманні виключно ігри та конкурси. Щоразу організатори змінюють розважальну програму. На свято запрошують і клоунів, які виступають у ролі новаторів ідей.

Сьомий поспіль фестиваль пройшов у спортивну руслі з елементами спартакіади й танців. Усіх дітлахів розділили на дві команди: «Барселона» та «Говерла» відповідно. Та на відміну від каталонського та ужгородського футболу, особливої різниці в класі не відчувалось.

«У нас нема переможців та переможених. Кожен хлопчик та дівчинка, які взяли участь у заході уже здобули вікторію. У їх віці головне розваги. Наше свято слугує своєрідним містком від веселощів до шкільного чи дошкільного життя. Тому й проводиться наприкінці літа – початку осені. Ми даємо наймолодшим те, що вони хочуть, при цьому акцентуємо на перевагах навчального процесу», - зауважив депутат міськради Станіслав Пономарьов.

Три години розваг і підбиття підсумків – нагородження кращих. Завдяки секретарю Ужгородської міської ради Богдану Андріїву подарунки отримали усі без винятку, навіть перехожі діти. «Кожен мікрорайон обласного центру повинен мати подібні свята. Ініціаторами повинні виступати місцеві депутати і думати народні обранці змушені в першу чергу про наймолодших. Тому я б дуже хотів, аби колеги брали приклад зі Станіслав Пономарьова і дбали про жителів Ужгорода не лише у переддень виборів», - підкреслив секретар міськради Богдан Андріїв.

Віталій Біровчак

 

 

02 вересня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів