Це ж якою має бути граната, щоб поранити стільки людей? (ВІДЕО)

Про це запитує закарпатський губернатор, сумніваючись в офіційній версії подій біля парламенту 31 серпня.

 

Голова Закарпатської облдержадміністрації, екс-міністр внутрішніх справ Геннадій Москаль висловив сумнів, що внаслідок вибуху гранати під Радою могла виникнути така кількість постраждалих. Про це він заявив в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Ви знаєте, поранити стільки людей з однієї гранати, ну я не знаю, запросіть навіть якогось випускника військового училища, щоб сказав, як таке може бути. Це кидали вибухові пакети, які були начинені гайками, цвяхами, які на малій відстані наносять тілесні ушкодження, в тому числі і смертельні тим, хто знаходиться в зоні ураження. Тому що з однієї гранати, як хочуть нам сказати... Що це за суперзброя така у нас в Україні?" - заявив Москаль.

31 серпня під час ухвалення змін до Конституції в частині децентралізації під будівлею парламенту проходив мітинг противників цього документа. Між правоохоронцями та мітингувальниками сталися сутички. Мітингувальники застосовували димові шашки, газові балончики, а також кинули гранату. Зловмисник, який кинув бойову гранату, затриманий. Кількість поранених внаслідок подій під Радою станом на сьогоднішній ранок досягало 137 осіб.

Загинуло вже троє бійців Національної гвардії. Бійці мають уламкові поранення різних частин тіла, в тому числі голови, грудної і черевної порожнини.

Медики вже провели більше ніж 10 складних операцій, щоб врятувати життя і стабілізувати стан важкопоранених бійців.

ВІДЕО можна подивитися ТУТ.

 

01 вересня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів