Скандал на Ужгородщині: землю для учасників бойових дій сільська влада роздала собі і родичам (ВІДЕО)

Цього місяця під егідою виділення землі учасникам АТО раптом знайшовся меценат, який склав генплан села,і депутати, прикриваючись благородною ідеєю, почали "земельний дерибан".

 

Ось в цьому будинку тісняться Анна Івашкович з чоловіком, двома синами, їх дружинами і дітьми. Двір всього 7 соток - ледве вміщає велике господарство. 10 років родина просить у сільради ділянку для будівництва.

- Я зверталася в сільраду, мені все була відмова, мовляв, нема землі, немає земельних ділянок, і в майбутньому не буде.

З 2006 року в селі Коритняни не виділяли земельних ділянок. Офіційно - через відсутність генплану села, на виготовлення якого немає грошей.

Але в серпні, під егідою виділення землі учасникам АТО, раптом знайшовся меценат, який склав генплан безкоштовно. І тут депутати, прикриваючись благородною ідеєю, почали "земельний дерибан", кажуть місцеві активісти.

"8 або 12 відійшло взагалі не місцевим жителям - це місто Ужгород і Ужгородський район, а все інше відійшло сім'ям депутатів і посадовим особам місцевого самоврядування.

Сільський голова отримала земельну ділянку на невістку свою, на свою дочку і на ще одного члена сім'ї ", - розповів про дерибан житель села Коритняни Костянтин Калабіга.

З 28 ділянок тільки 4 отримали учасники АТО. Сотка в цьому селі коштує близько 1000 доларів. Земля тут недешева, Коритняни всього в 8 кілометрах від Ужгорода.

Депутати навіть не приховують, що якби не службове становище, то ділянок їм і не бачити. Вікторія Чернець, наприклад, проголосувала за виділення землі своєї дочки.

"Я думаю, якби я не була, то вона б не отримала її", - розповіла депутат Коритнянської сільради Вікторія Чернець.

А ось як коментує голова села виділення землі іногороднім.

"Жителі села Коритнян самі винні. Вивішуються оголошення, що будуть громадські слухання. Якби люди були на громадських слуханнях, знав би кожен. А почерговості не було. Не було затверджено положення почерговості", - прокоментувала голова с. Коритняни Маріанна Манді.

А ось люди стверджують, що ніяких оголошень і громадських слухань з земельного питання не було. І вже написали скарги в прокуратуру та обласну адміністрацію.

На позачерговій сесії місцеві депутати були змушені скасувати своє рішення про виділення землі. У силі залишили тільки рішення про ділянки для учасників АТО. Ну а решту землі тепер доведеться перерозподіляти. І вже під пильним контролем з боку громадськості.

Як усе відбувалося - у відео телеканалу "Інтер". Дивитися можна ТУТ.

 

29 серпня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів