Шефи закарпатських митників і податківців їздять на «Лексусах», куплених Клименком (ФОТО, ВІДЕО)

Незважаючи на те, що у Насірова є власний «Лексус» і «Тойота», в Лікарчука у власності три автівки.

 

Керівництво Державної фіскальної служби їздить на дорогих автомобілях класу люкс, які їм надала у безоплатне користування приватна фірма «Рута». Такими є результати розслідування програми «Схеми», передає «Радіо Свобода».

Журналістам владося зафільмувати авто, яким їздить головний податківець країни Роман Насіров. Це Lexus LS 600 l h.

Таку ж модель «Лексуса» із дуже схожим номером журналісти помітили, потрапивши у внутрішній двір митниці. Працівники розповіли, що на ній їздить заступник Романа Насірова Костянтин Лікарчук.

Дані із бази ДАІ показали, що обидві автівки – власність комерційно-виробничої фірми «Рута», а її засновники – три профспілкові організації працівників фіскальної служби, тобто профспілки самої податкової. Таку ж модель «Лексуса» із дуже схожим номером було помічено у внутрішньому дворі митниці. Працівники розповіли, що на ній їздить заступник Романа Насірова Костянтин Лікарчук.

Основне завдання профспілок – захист трудових прав, а не співпраця з керівництвом. Крім цього, серед видів діяльності фірми немає напрямку «надання в оренду транспортних засобів».

Керівник Всеукраїнської профспілки податківців, яка володіє найбільшою часткою у «Руті», Олександр Кислиця розповів, що фірмою цікавилися прокурори. Втім, проблеми із ними вже нібито вирішили.

Олександр Кислиця

Згідно із відповіддю ДФС за підписом Романа Насірова, вартість оренди авто у фірми «Рута» дорівнює нулю. Бо, пише Насіров, податкова ДФС не орендує автівки у «Рути»: «Державна фіскальна служба розглянула ваш запит та повідомляє про відсутність відносин між ДФС та виробничо-комерційною фірмою «Рута» в частині оренди автомобілів».

«Схеми» дізналися, що дочірнє підприємство виробничо-комерційної фірми «Рута» купило три шестисоті «Лексуси» у розпал Революції гідності 27 січня 2014 року. Вартість кожного – один мільйон 384 тисячі гривень. Їх номери АІ 7672 ЕК, АІ 7673 ЕК та АІ 7674 ЕК.

Джерела у ДФС розповіли, що це зробили за вказівкою Олександра Клименка для використання керівництвом Міністерства доходів і зборів.

Тепер автівками тепер їздять Роман Насіров, Костянтин Лікарчук та, за інформацією журналістів, перший заступник голови ДФС Сергій Білан.

Водночас, як йдеться у публікації, посадовці ДФС могли укласти договори оренди автомобілів із «Рутою» кожен окремо – як фізичні особи.

Однак під час розмови із Костянтином Лікарчуком з’ясувалося – як фізична особа він нічого не підписував.

Костянтин Лікарчук

«Ці автівки орендуються для потреб Державної фіскальної служби», – сказав він, але потім зазначив, що ним самим міг орендуватися автомобіль, а згодом зізнався, що як фізична особа нічого і не орендував, і не підписував.

Сам очільник ДФС Роман Насіров теж зізнався, що сам у «Рути» не орендує.

«Загалом ми знайшли близько десятка юридичних осіб, створених саме у такий спосіб. Податківці займаються і будівництвом будівель, і ремонтом автомобілів на замовлення, і торгівлею меблями, і навіть оптовою торгівлею пальним», – додали журналісти.

Державні службовці всіляко намагаються користуватися сумнівними благами, створеними ще за часів Януковича, не зважаючи на достойні цифри і майно у деклараціях. У Насірова є власний «Лексус» і «Тойота», в Лікарчука у власності три автівки.

 

Максим Савчук

 

01 серпня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів