На кордоні з Угорщиною українців обшукують по 6 годин (ВІДЕО)

Час очікування збільшився, наприклад, у пункті пропуску "Тиса".

 

Знайти все, що приховано. Угорські митники в пункті пропуску Чоп-Захонь по кілька годин обшукують машини українців, повідомляють Подробиці.

Після чого посилили процедуру огляду, і в чому ж звинувачують угорських митників?

В угорських засобах масової інформації затримання 30 липня митників, причетних до котрабанди, - топ-тема. Журналісти називають арешти на кордоні наслідками мукачівських збройних розборок через боротьбу за вплив на контрабандний бізнес.

18 угорських митників, які працювали в пункті пропуску Чоп-Захонь на українсько-угорському кордоні, підозрюються в тому, що пропускали машини, які перевозили контрабандні сигарети українського виробництва. Транспортні засоби не перевіряли відповідним чином, - розповів заступник головного слідчого Генеральної прокуратури Угорщини Симон Ріхард.

Угорська поліція провела вже понад 20 рейдів у містах і селах уздовж українського кордону. З нашого боку теж активно виявляють і вилучають контрабандні сигарети. Але поки ні слова про можливу корумпованість митників.

Ніхто не затриманий, нікого не підозрюють. І навіть відсторонений відразу ж після мукачівської стрільби начальник митниці знову на посту.

Свої методи боротьби з контрабандою тим часом впроваджує губернатор Закарпаття. Як і просив Геннадій Москаль, затриманих на кордоні контрабандистів відправляють у військкомат, вручають повістки, ведуть на медогляд, і якщо придатні до служби - мобілізують.

Ще глава регіону пропонує посилити відповідальність за нелегальне переправлення цигарок. Поки що порушники платять символічний штраф.

"Є на Закарпатті один чоловік, що 163 рази притягувався до адміністративної відповідальності за незаконне перевезення сигарет. Ми запитали в угорців, яка у них відповідальність: до 350 євро адіміністратівна, вище 350 - кримінальна.

Запитали румунів: перший раз - адміністративна, другий раз - кримінальна, не може по 163 бути, як у нас ", - прокоментував голова Закарпатської облдержадміністрації Геннадій Москаль.

Поки ж у нас шукають шляхи боротьби з контрабандою, в Угорщині вже зробили реальні кроки. І це відчули ті, хто в ці дні перетинає кордон. У пункті пропуску "Тиса", наприклад, час очікування збільшився з години до шести. Угорські митники стали ретельніше перевіряти всі машини.

Відео можна дивитися ТУТ.

 

01 серпня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів