Геннадій Москаль вручив родинам загиблих героїв державні нагороди (ФОТО)

У п’ятницю, у Закарпатській облдержадміністрації відбулося урочисте вручення нагород сім’ям загиблих учасників АТО. Державні нагороди рідним героїв після хвилини мовчання вручив керівник краю Геннадій Москаль.

 

За особисту мужність і героїзм, виявлені під час захисту державного суверенітету й територіальної цілісності України, вірність військовій присязі Указами Президента України орденом «Богдана Хмельницького» ІІІ ступеня нагороджено шістьох бійців, зокрема: майора ПОСТОЛАКІ Віталія Андрійовича, майора ГУРТОВА Олексія Анатолійовича, капітана КИСЕЛЬОВА Дениса В’ячеславовича, старшого лейтенанта ШИМОНА  Олександра Петровича, лейтенанта БІЛАКА Василя В’ячеславовича та майора БАБИЧА Олександра Володимировича.

Орденом «За мужність» ІІІ ступеня посмертно нагороджено солдата СОВЛИЧА Романа Йосиповича, старшину САБОВА Руслана Миколайовича, старшого сержанта ТОВТ Шандора Ерниєвича, сержанта  КОЗИЧКО  Романа Івановича, сержанта МАРКУСЬ Віктора Васильовича, сержанта ПЕЧУНКА  Михайла Сергійовича, сержанта ТЕРБАН  Олександра Васильовича, cтаршого солдата РОЗЛУЦЬКОГО  Ігора Васильовича, cтаршого солдата СЕМЧИЩЕ Руслана Степановича, рядового КОВАЧ Адальберта Адальбертовича, рядовго КОСТЬ Ярослава Васильовича, солдата КУЗЬМЕНКО Сергія Миколайовича, солдата МОРЕКУ Віталія Михайловича та солдата МАРФІЧ  Михайла Васильовича.

Мати героїчно загиблого під Дебальцевим Віталія Постолакі - Калина Миколаївна з гордістю та великим сумом сказала: «Мій син пишався б цією нагородою. Він пишався б навіть простою грамотою. Але це більше, ніж нагорода, це – визнання його особистісних та професійних якостей».

«Дуже важко говорити. Низький уклін бійцям, які віддали своє життя заради майбутнього нашої країни, миру і життя прийдешніх поколінь. Велике спасибі матерям, що виховали достойних синів України, - звернувся до присутніх Геннадій Москаль і продовжив: – Нині на Закарпатті багато вулиць з прізвищами осіб, які нічого не зробили для краю. Тому ми звернулися до міських, селищних та сільських рад перейменувати площі та вулиці іменами тих героїв, які там проживали».

Насамкінець він зауважив, що у разі виникнення будь-яких проблемних питань, родини можуть звертатися безпосередньо до нього, або до посадовців, за якими закріплені функції опікуватися сім’ями загиблих в АТО, повідомляє прес-служба Закарпатської ОДА.

 

    

 

31 липня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів