Закарпатським чоловікам за кордон зась: на КПП масово вручають повістки

На КПП "Лужанка" нині вже вручили з десяток повісток до військкомату .

 

На КПП "Лужанка", через який люди прямують до Угорщини сьогодні вручають повістки представники Берегівського військкомату.

"Так, вручаємо повістки з'явитися до військкомату для проходження медичної комісії людям, які підпадають під мобілізацію. Дивимося на око, аби людина мала відповідний вік. Поки прикордонник перевіряє документи ми можемо виписати повістку", - у приватній бесіді розповів представник військомату, пише Мукачево.нет.

На яких підставах це здійснюється - стверджують, що за "наказом керівництва". Іноді кажуть, що нариваються на грубощі з боку людей, які не бажають брати повістку. Однак ставляться до цього нормально.

"Ми ввічливо пояснюємо, що людина зобов'язана з'явитися у військкомат, оскільки є громадянином України. А вже там вирішать чи підпадає вона під мобілізацію, чи ні. Таким чином виявляємо й призовників, які ухиляються від призову до лав армії, 1990-1995 років народження", - розповів представник військкомату.

Загалом під час шостої хвилі мобілізація Берегівській військкомат має "план" щодо 80 мобілізованих. Наразі цей показник не вдалося виконати.

Як стало відомо, повістки сьогодні вручають і на інших КПП на Закарпатті. Чи будуть продовжувати свою роботу завтра представники військкоматів відповіли, що все буде так "яким буде наказ". Якимось порушенням законодавства вони свою діяльність не вважають.

Нагадаємо, що закарпатський військком Вінницький ще у травні заявив, що вручати повістки на кордоні на його думку - це цілком законно.

Натомість прокурор Закарпаття Володимир Янко має іншу думку - що правомірність вручення повісток на кордоні є абсурдним твердженням.

У Міністерстві оборони України також нещодавно вкотре роз'яснили порядок вручення повісток. "Повістки можуть вручатися: за місцем проживання; за місцем роботи; за місцем навчання", - сказано у офіційному повідомленні Міноборони.

Додамо також, що сьогодні близько 70 повісток роздали працівникам Закарпатської ОДА.

 

30 липня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів