Майже півроку бійці 128 бригади захищають Вітчизну без копійки

Відкрите звернення закарпатських волонтерів до Президента України і Головнокомандуючого Збройними Силами України Петра Порошенка. 

 

"18 лютого- плановий вихід з Дебальцева 128-ї бригади

18 березня- перший запит щодо бойових виплат

30 березня-перша відповідь МО про те, що станом на 30 березня штабом АТО опрацьовані всі документи на підтвердження участі у бойових діях бійців 128-ї бригади і видано наказ про здійснення виплат. 

18 травня - черговий запит щодо виплат і прохання повідомити, скільком бійцям дісталися обіцяні премії.

29 травня - чергова відповідь МО, у якій сказано, що обіцяні премії виплатили вісьмом військовослужбовцям 128-ї бригади за одну добу участі в бою ( по 1000 грн. кожному)

4 червня - запит до штабу 128-ї бригади з проханням повідомити, чому лише вісім бійців було премійовано і лише за один бойовий день. 

5 червня - відповідь штабу 128-ї бригади говорить про те, що всі документи без зауважень були передані сектором “С” в штаб АТО. Утім, підтвердження з їхнього боку наразі нема. 

16 червня - черговий запит в МО з проханням пояснити чому у штабі АТО зволікають з підтвердженням поданих документів. 

19 червня - відповідь МО “ідіть в жопу”

29 червня - вручаємо міністу оборону Степану Полтораку копії переписок з МО й обіцяємо судові позови.

7 липня – на ТСН виходить сюжет, у якому сказано про зволікання щодо бойових виплат бійцям 128-ї бригади.

8 липня - на сайті Міноборони з”являється наступна інформація: 

“У ЗМІ набирає обертів інформація зі звинуваченнями в адресу керівництва штабу АТО щодо затягування процесу виплати винагород за безпосередню участь у бойових діях військовослужбовцям 128 гірсько-піхотної бригади.Щодо ситуації з невиплатою «бойових» бійцям 128 бригади повідомляємо наступне: командуванням військової частини були порушені терміни, зазначені законодавством, для оформлення документів на виплату даних винагород.Нагадаємо: документи мають бути подані у місячний термін від дня безпосередньої участі підрозділу в бойових діях. У даному випадку документи на виплату за безпосередню участь у бойових діях за період з 03.02.2015 по 18.02.2015 надані до штабу АТО тільки на початку травня. Окрім цього, відсутні бойові донесення про участь у бойових діях. У журналах обліку бойових дій відсутня інформація про осіб, які подані для виплати винагород.У зв’язку з цим керівництвом штабу АТО прийнято рішення повернути документи на доопрацювання.Нагадаємо: за безпосередню участь у бойових діях після видання бойового наказу військовослужбовцям виплачується додаткова винагорода у розмірі 1 тисяча гривень за кожну добу такої участі.Виплата зазначеної нагороди здійснюється на підставі підтвердження штабу АТО, бойового наказу, журналу бойових дій, бойового донесення та наказу командира військової частини.Керівництво Міністерства оборони тримає на контролі випадки невиплати чи затримки у виплатах «бойових» військовослужбовцям Збройних Сил. Наполегливо просимо журналістів з’ясовувати причини тієї чи іншої ситуації та не нагнітати обурення у суспільстві”. http://www.mil.gov.ua/news/2015/07/08/rozyasnennya-shhodo-neviplati-bojovih-bijczyam-128-brigadi--/

У свою чергу, волонтери також наполегливо просять МО не нагнітати обурення у суспільстві, своєчасно реагувати на запити, миттєво з"ясовувати й ліквідовувати причини проблеми і не дурити людей відписками про "опрацювання" документів у поті чола аж з березня місяця!

Сподіваюся, ми порозумілися!

П.С. 9 липня надсилаємо звернення до президента України Петра Порошенка, у якому описуємо ситуацію щодо "бойових виплат" і просимо з"ясувати, чому бійці 128-ї бригади досі їх не отримали. 

28 липня отримуємо відповідь з Адміністрації президента, де нам повідомляють, що наше звернення направлено до ……. Міноборони і саме звідти нам слід очікувати відповіді. Від коментарів я утримаюся, можна? - написала на своїй сторінці у Фейсбуку журналіст і волонтер Наталія Зотова.

 

29 липня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів