Як закарпатцям у багатоквартиних будинках можна суттєво економити на опаленні?

Нині держава значно розширює можливості фінансової підтримки приватних осіб, об’єднань співвласників багатоквартирних будинків та житлових кооперативів для здійснення ними заходів з підвищення енергоефективності та енергозбереження. 

 

Так, за умови участі у програмі держава компенсує  ОСББ  40% суми кредиту на оплату заходів з підвищення енергетичної ефективності у багатоквартирних будинках.

При цьому компенсація з бюджету передбачена лише на обладнання та матеріали, зокрема на придбання теплоізолюючих матеріалів та проведення робіт з термоізоляції зовнішніх стін багатоквартирного будинку, підвальних приміщень, горищ, покрівлі та фундаменту; придбання та встановлення двокамерних енергоефективних склопакетів у вікнах; облаштування або ремонт індивідуальних теплових котлів; придбання приладів обліку теплової енергії та води, регуляторів теплового потоку за погодними умовами; модернізацію систем освітлення місць загального користування.

Такі заходи особливо потрібно активізувати у містах обласного значення, де переважають багатоквартирні будинки. Саме тут можна добитися максимальної економії при оплаті за опалення, адже заходи з енергозбереження ефективні і мають невеликий термін окупності.

 

29 липня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів