Геннадій Москаль запрошує угорських інвесторів розвивати виноробство Закарпаття

Питання розбудови прикордонної інфраструктури з країною-сусідкою Закарпаття та залучення інвестицій стало приводом сьогоднішньої зустрічі Геннадія Москаля із угорськими дипломатами.

 

Як зазначив Генеральний консул Угорщини у м.Ужгород пан Йожеф Бачкаї, відкриття нових пунктів пропуску на кордоні з Україною та розширення існуючих, привабливий інвестиційний клімат – пріоритетне завдання у зовнішньоекономічних відносинах обох країн задля подальшого тісного транскордонного співробітництва з ЄС.

«До 2017 року угорська сторона закінчує будівництво швидкісної автостради  М3, яка впирається у закарпатський пункт пропуску «Лужанка». Це гарний подарунок для Вашої країни, - підкреслив пан Бачкаї. – Тому важливо розширювати існуючі пункти для пропуску великогабаритного транспорту. Угорщина вже виділила 7,5 млн євро на розбудову прикордонної інфраструктури української сторони. Адже для майбутніх інвесторів потрібні сучасні митні пости, а для залучення туристів – багато переходів», - підкреслив угорський дипломат.

Зі свого боку голова Закарпатської ОДА запевнив керівництво дипломатичного відомства, що обласна влада зацікавлена у розбудові сучасної прикордонної інфраструктури та відкритті нових пунктів пропуску. Геннадій Москаль вкотре наголосив, що відкритий для всіх потенційних інвесторів з будь-якої держави, крім країни-агресора . «Кожного буду зустрічати з хлібом і сіллю, незалежно, скільки робочих місць створить новий інвестор», - підкреслив очільник краю.

Він також зауважив, що на інвесторів чекає прозорий та чесний бізнес, без корупційних схем. До прикладу, якщо угорців зацікавить виноробство – родзинка Закарпаття, то нині у парламенті готується багато законодавчих змін, які сприятимуть його розвитку. «У нашому краї багато винних підвалів, які колись належали радгоспам, зараз занепадають через те, що не підлягають приватизації, бо досі вважаються важливими стратегічними об’єктами. Унікальні дубові бочки у них пустують, а величезні території під виноградниками знаходяться у дуже плачевному стані. Тож, хто захоче з угорських інвесторів серйозно зайнятися виноробством – ласкаво просимо! – резюмував Геннадій Москаль.

Насамкінець конструктивного діалогу керівник краю запропонував поважним гостям відроджувати добрі традиції – організовувати спільні міжнародні фестивалі, активізувати братерство міст та сусідніх регіонів. Угорський Генконсул повідомив, що незабаром у дипвідомстві відкриють пост торгового аташе для відновлення співпраці бізнесу двох країн. Він також запросив Геннадія Москаля до Будапешта для зустрічі з угорськими підприємцями та розповісти їм про сприятливий інвестиційний клімат на Закарпатті, повідомили у прес-службі Закарпатської ОДА.

 

28 липня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів