Не всі пандуси зручні для інвалідів (ВІДЕО)

У закарпатській Іршаві відбувся семінар громадян області з особливими потребами.

 

Участь у якому прийняло близько тридцяти осіб, це громадяни з вадами зору, опорно-рухового апарату, вадами кінцівок, тощо, а також представники установ та організацій, які відповідають за те, щоб люди з обмеженими можливостями відчували себе повноцінними громадянами своєї країни.

У ході обговорень, було озвучено інформацію про те, що на Іршавщині на сьогоднішній день із 187 обєктів – 167 вже обладнані пандусами, але є такі об’єкти, де встановити пандус неможливо, до прикладу Іршавська прокуратура, де пандус установити неможна через вузькі та малі сходи.

Також у деяких установах є кнопки виклику персоналу у тому випадку, якщо сходи занадто високі, або ж для людей з вадами зору установлені шлейфи.

Але виявляється, що не всі пандуси зручні для інвалідів. Наприклад у пологовому відділенні ЦРЛ, пандус викладений плиткою, на якій людям у інвалідному візку важко підніматися чи відповідно спускатися, через те, що вона ковзає під колесами або ж палкою, яка слугує опорою, тому люди з обмеженими можливостями дуже просили звернути увагу на болючу для них проблему.

Подорожуючи Закарпаттям, свою історію розказала молода дівчина Надія, яка нажаль змушена пересуватися на інвалідному візочку:

"Мені здається найбільшою проблемою є те, що люди, які навіть займаються питанням доступності пересування для таких людей як я – не знають як діяти, мене це шокує. Я часто стикаюся з тим, що немає зручності у маршрутках, або ж є неадекватні шофери."

Також зачепили питання людей з вадами зору. Побажанням незрячих людей було установлення звукових маячків та відповідна кількість поручнів.

 

17 липня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів