Сусіди Закарпаття не бажають прислухатися до рекомендацій Єврокомісії!

Нагадумо, що ЄС робить державам конкретні рекомендації, коли країна має макроекономічні диспропорції, які вимагають рішучих політичних дій.

 

Як повідомив на прес-конференції після саміту ЄС в Брюсселі прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан, його уряд відкидає дві з п'яти рекомендацій Європейської комісії щодо політики країни. "Одна з них стосується схеми громадських робіт, а інша, пропонована коригування бюджету, - сказав Віктор Орбан.

У середині травня цього року ЄК рекомендувала Угорщина вжити заходів, щоб домогтися коригування бюджету в 0,5% ВВП в 2015 році і 0,6% ВВП в 2016 році, а так само вжити заходів для відновлення нормального кредитування сектору економіки, зниження галузевих податків, переорієнтування бюджетних ресурсів, що виділяються на програму громадських робіт, і поліпшення підтримки вразливих груп населення, зокрема циган.

"Це ми прийняти не можемо", - сказав Орбан, пояснивши, що в той час, як Брюссель, вважає схему громадських робіт інструментом на ринку праці, уряд вважає її соціальною політикою.

Програма громадських робіт внесла значну частину в економічне зростання в останні квартали і, як планується, буде розширена на 26% в 2016 році, в той час як представники ЄС хочуть скорочення фінансування цієї програми, - сказав він.

Що стосується коригування бюджету, кабінет не може прийняти рекомендацію "заходів жорсткої економії", - сказав Орбан.

На закінчення прем'єр-міністр Угорщини висловив подяку за дослідження і консультації, але повідомив, що "... ніяких заходів жорсткої економії не буде". Угорщина більше не знаходиться в процедурі надмірного дефіциту (Excessive Deficit Procedure) і ці рекомендації не є обов'язковими, - сказав він, інформує "Угорщина зсередини".

 

03 липня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів