В УжНУ студентів-медиків поділили на групи - «розумних» і «не дуже». Назріває скандал (ВІДЕО)

З наступного року відмінників відділятимуть в окремі групи від тих, хто навчається гірше.

 

Поділити студентів на відмінників і, так би мовити, "задовільників", вирішили в Ужгороді. На медичному факультеті університету починають експеримент. Усіх студентів ділять на групи за оцінками. Викладачі кажуть, так легше буде навчати, а молодь категорично проти - називають рішення дискримінацією, повідомляють Подробности.

Сюрприз до канікул своїм студентам піднесли викладачі медичного факультету. З наступного року відмінників - відділятимуть в окремі групи від тих, хто навчається гірше. Молодь - проти.

"Коли були мішані групи то студенти тягнулись один до одного, був якийсь стимул, для чого вчитися", - говорить Микола Волошин, студент 4 курсу медичного факультету УжНУ.

"Оцінка буде необ'єктивна. Вас бачить викладач і він зразу знає, що от ти в групі трійочників і тобто ти не зможеш краще вчитися. Це буде, як клеймо", - говорить Рената Орос, студентка 4 курсу медфакультету УжНУ.

Та аргументи студентів - викладачі й ректорат пропустили повз вуха. Рішення - вже остаточно ухвалене. За оцінками на групи - ділитимуть уже з наступного навчального року.

"Якщо студент краще підготовлений, то викладач зможе працювати з такою групою більш поглиблено.  Коли група включає слабших студентів - для них будуть інші підходи, інший рівень вимог", - говорить Володимир Фекета, виконувач обов'язків проректора УжНУ.

Що означає - інший рівень вимог - у ректораті не пояснюють. Між тим, йдеться - про студентів-медиків. Якщо навчати їх за спрощеною програмою - чи вистачить їм знань, щоб стати фаховими лікарями? Один з викладачів пояснює - університет просто хоче заощадити на стипендіях.

Зараз її отримують 90 відсотків його студентів. А запроваджені - разом із поділом на групи, нові критерії оцінювання покажуть - чи дійсно відмінники - досить сильні студенти і справедливо отримують свої стипендії.

"Наш факультет - пробний камінь, а смисл в тому, щоби десь закамуфлювати процес того, що немає грошей платити студентам, які учаться по теперішнім критеріям 4 і 5, і можуть претендувати на стипендію", - говорить Тарас Ганич, член ученої ради медичного факультету УжНУ.

В обласному управлінні освіти про нововведення на медфакультеті УжНУ не чули. Але, кажуть, ані підтримати, ані оскаржити рішення керівництва вишу не можуть, бо ті підпорядковуються Міністерству освіти. Студенти попередили: не здадуться. Якщо їх не почують у ректораті - звернуться до керівників міністерства.

Подивитися відео можна ТУТ.

 

02 липня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів