Кого із закарпатських автовласників зачепить податок на розкіш?

Відсьогодні власники деяких автомобілів мають сплачувати 25 тисяч гривень податку щороку.

 

Відсьогодні власники автомобілів мають сплачувати так званий податок на розкіш. Стосуватиметься він машин не старше 5 років, об'єм двигунів яких перевищує три літри. Їхні власники мають віддавати державі по 25 тисяч гривень щороку. Тобто за нове авто з великим об'ємом двигуна загалом доведеться сплатити 125 тисяч гривень - допоки автомобілю не виповниться 5 років, пише сайт fakty.ictv.ua.

Повідомлення про сплату податку всім власникам зазначених машин мають розіслати податківці. Його треба буде сплатити протягом 60 днів. У випадку протермінування нараховується пеня і накладається штраф: у разі протермінування до 1-го місяця - у розмірі 10 відсотків, більше місяця - 20 відсотків.

За підрахунками Міністерства фінансів, нині в Україні під дію податку підпадають понад 17 тисяч автомобілів. Водночас не всі з них справді можуть називатися розкішними. Адже 3-літровий двигун може мати й недороге авто середнього класу, тоді як багато сучасних іномарок вартістю майже 100 тисяч доларів обладнані двигуном меншого об'єму. Отже, під дію податку вони не потрапляють.

 

01 липня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів