Як працюється одномандатним депутатам із виборчих округів 68, 72 та 73?

Вашій увазі пропонуємо політичні мапи трьох одномандатних мажоритарних округів Закарпатської області, інтереси виборців яких у Верховній Раді представляють депутати Роберт Горват (ОВО № 68), Василь Петьовка (ОВО № 72) та Іван Балога (ОВО № 73).

 

 Політична мапа округу включає в себе інформацію про структуру виборчого округу, суспільно-політичну ситуацію і розподіл владних та партійних впливів в окрузі, інформацію про парламентську активність та роботу народного депутату в окрузі.

горватЗа результатами голосування в одномандатному виборчому окрузі № 68 перемогу здобув Роберт Горват (суб’єкт висування – партія «Блок Петра Порошенка»), отримавши підтримку 21 % виборців округу. До обрання народним депутатом, займався бізнесом у сфері торгівлі, маючи частину акцій одного з найбільших торгових центрів Ужгорода «Дастор» і перебуваючи на посаді директора. За період діяльності в окрузі, народний депутат провів 5 зустрічей з виборцями та 5 особистих прийомів громадян. Заходи відбувались у містах Ужгород, Чоп, Великий Березний та Перечин. У депутата діють приймальні при обласній партійній організації партії «УДАР», інформація про результати діяльності приймалень розміщується у формі дайджестів на сайті обласної партійної організації «УДАР». У Парламенті за цей період долучився до розробки 10 законопроектів. Окрім цього, Роберт Горват подав 5 запитів, 2 з яких адресовані Кабінету Міністрів України, а 3 інші керівникам міністерств і відомств України. Серед останніх, в Міністерство закордонних справ України з питанням недопущення ліквідації консульських установ у Сучаві (Румунія) та Пряшеві (Словаччина). (детальна інформація про ОВО 68 на сайті rada.oporaua.org)

ПетьовкаЗа підсумками виборів в окрузі № 72 Василь Петьовка, який балотувався шляхом самовисування, отримав 68 % підтримки виборців, що взяли участь в голосуванні, і з великим відривом переміг усіх своїх конкурентів. Народний депутат за період каденції в окрузі фактично не з’являвся. Помічники-консультанти народного депутата відвідують різноманітні публічні заходи, куди запрошено Василя Петьовку. Громадські приймальні депутата діють на базі міських і районних організацій партії «Єдиний Центр», однак публічна інформація про діяльність приймалень відсутня. За період діяльності в Парламенті, Василь Петьовка долучився до розробки 10 законодавчих ініціатив та подав 5 запитів. До законопроектів, які мають стосунок до місцевих проблем округу та області загалом, можна віднести законопроект «Про внесення змін до Закону України «Про засади державної мовної політики» (щодо забезпечення статусу української мови як єдиної державної та рівності регіональних мов або мов меншин)». Що стосується запитів, то 4 з них було направлено до Кабінету Міністрів України і 1 керівникам міністерств та відомств. (детальна інформація про ОВО 72 на сайті rada.oporaua.org)

Балога іванНа позачергових парламентських виборах в окрузі № 73 переміг самовисуванець Іван Балога, який отримав 45 % голосів виборців. Основними його конкурентами були самовисуванець Євген Ярина (набрав 18 % голосів виборців, що взяли участь у голосуванні) та Іштван Петрушка (результат – 16 %), суб’єктом висунення якого була політична партія «Народний Фронт». Іван Балога здійснив кілька візитів в округ з тим, щоб взяти участь у пленарному засіданні сесії Виноградівської міської ради та освяченні греко-католицького храму. Громадські приймальні депутата діють на базі міських і районних організацій партії «Єдиний Центр». Колективних зустрічей за участю виборців не організовував, однак проводив індивідуальний прийом виборців у кабінеті голови Виноградівської районної державної адміністрації. Жодних законопроектів за період каденції в Парламенті депутатом зареєстровано не було. Разом з тим було подано 12 депутатських запитів, 5 з них до Кабінету Міністрів України, 7 – керівникам міністерств і відомств України.  (детальна інформація про ОВО 73 на сайті rada.oporaua.org)

 

28 травня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів