Троє мандрівників-українців повернулися з потойбічного світу!

Диво на найвищій гіській вершині України.

 

Постраждалі у суботу на Говерлі туристи вижили, бо блискавка не пройшла через меридіан серця. Про це повідомив заступник головного лікаря з медичної частини Рахівської районної лікарні Закарпатської області Юрій Матічин.

"Постраждалі зазнали множинних опіків кінцівок, тулуба - як блискавка проходила – з шиї і донизу. У одного на шиї розпаяла ланцюжка, у іншого – взуття розвалилося від струму. Їхнє щастя, бо такі випадки у нас були, і закінчувалися вони летально. Вижили туристи можливо тому, що не через меридіан серця проходили ці удари, а трохи в іншому напрямку, і тому не було зупинки серця", - підкреслив Ю.Матічин.

За словами Ю.Матічина, рятувальників викликав чоловік не з компанії постраждалих, який на момент інциденту випадково опинився поруч.

"Цей очевидець розповів, що після удару блискавки усі троє постраждалих хвилин з десять не орієнтувалися в ситуації, були приголомшені, не розуміли, ні де вони є, ні що з ними сталося", - розповів Ю.Матічин.

Сьогодні всі троє туристів виписані у задовільному стані для подальшого лікування по місцю проживання.

До служби порятунку Закарпатської області у суботу, 23 травня, о 15.50 надійшло повідомлення про те, що під час проходження туристичного маршруту на горі Говерлі (Рахівський район) блискавка вразила трьох чоловіків.

На місце пригоди відразу ж направили рятувальників Ясінянського, Лазещинського та Рахівського гірських пошуково-рятувальних відділень (10 чол. та 2 од. техніки).

О 21.00 рятувальники знайшли потерпілих у лісовому масиві і надали їм першу долікарську допомогу. А о 02.10 сьогодні каретою швидкої меддопомоги, котра виїхала назустріч рятувальникам, туристів доставили до Рахівської центральної районної лікарні.

У 34-річного мешканця Києва попередньо діагностували опіки шийної ділянки. У двох інших 24-річних постраждалих, які приїхали у Карпати з м.Нетішина Хмельницької області - опіки очей і шийної ділянки та опіки ніг, повідомляє УНН.

 

25 травня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів