Книжковий стенд Срібної Землі на виставці в Києві був презентований понад сотнею найменувань

Всі книги вийшли у видавництвах різної форми власності гірського краю.

 

У Національному центрі культурного та ділового співробітництва «Український Дім» завершила роботу ХІ Київська міжнародна книжкова виставка, на якій  кращі зразки книжкової продукції виставили понад 70 вітчизняних книговидавничих підприємств. Закарпатська книга була представлена на виставці стендом управління інформаційної діяльності та комунікацій із громадськістю Закарпатської облдержадміністрації з понад сотні найменувань, що вийшли у видавництвах різної форми власності. Серед експонатів – енциклопедичні видання, поезія, проза, художні альбоми, книги, присвячені українському мистецтву та культурі.

Формування стенду здійснювалось за рахунок переважно виставкового фонду управління, укомплектованого книгами, випущеними за програмою Підтримки засобів масової інформації, видання творів закарпатських авторів та розвитку галузі. За сприяння обласної державної адміністрації, експонувалися і видання, надані видавництвами і видавничими організаціями області.

На виставці були представлені проекти  Всеукраїнського державного багатопрофільного видавництва «Карпати», видання ТДВ «Патент», «Видавництво Олександри Гаркуші» та інших.

Учасники виставки від Закарпаття не тільки представили на міжнародній виставці книжкові новинки, але й провели ряд заходів. Зокрема, у рамках Київського книжкового форуму відбулися презентації книг видавництва «Карпати»  -  Василя Корсуна  про колективізацію на Закарпатті, Василя Андрійця «Український театр Закарпаття у творчій спадщині Василя Гренджі-Донського», Василя Шкірі «Чорна кішка…».

Перший заступник голови Державного комітету телебачення і радіомовлення України Богдан Червак, який відвідав закарпатський книжковий стенд, відзначив велику роль багатопрофільного видавництва “Карпати”, якому в цьому році виповнюється 70 років, у відродженні традицій закарпатської книговидавничої справи. Незважаючи на фінансові труднощі,  воно  продовжує видавати високого рівня художньо-літературні, науково-популярні, краєзнавчі, мистецькі, навчальні і довідкові видання, повідомили в Управлінні інформаційної діяльності та комунікацій  з громадськістю ОДА.

 

25 травня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів