На Закарпатті мирно пройшли акції під час Революції Гідності, але прокуратурі не йметься...

Прокурор Закарпатської області Володимир Янко вкотре звернувся до закарпатців з проханням повідомити, про будь-які відомі їм факти тиску, перешкоджання чи переслідування активістів Євромайдану високопосадовцями, правоохоронцями чи суддями, під час Революції Гідності.

 

«Прошу звертатися з цією інформацією особисто до мене. Я зроблю все, щоб винні особи понесли визначену законом відповідальність» - наголосив Володимир Янко.

Прокурор області  зауважив, що Закарпаття - чи не єдина в державі область, в якій у ті буремні часи не було відкрито жодного кримінального провадження щодо активістів Євромайдану через їх громадянську позицію, не зафіксовано правоохоронцями також і жодного випадку переслідування громадян, які у листопаді – грудні 2013 та січні-лютому 2014 років брали участь у мирних акціях протесту. Це засвідчує високу свідомість закарпатців.
 
Проте, якщо краянам все ж відомі будь-які вказані вище факти, чи вони стали свідками або потерпілими від правопорушень під час мирних акцій Революції Гідності на території нашої області, просимо повідомляти усі відомості про обставини, які мають відношення до цих подій, а також надавати фото- та відеоматеріали безпосередньо у прокуратуру області (м.Ужгород вул.Коцюбинського 2А).
 
Питання встановлення осіб, які чинили перешкоди волевиявленню учасників мирних акцій протесту під час Революції Гідності та притягнення їх до кримінальної відповідальності залишається головним завданням для органів прокуратури.
 
Окремо звертаємо увагу на діючий у Генеральній прокуратурі України «Реєстр проваджень про злочини під час Революції Гідності» http://rrg.gp.gov.ua/ Цей реєстр створено і розміщено для вільного користування. У ньому містяться зведення всіх кримінальних проваджень, що стосуються протидії протестним акціям, які розслідуються Генеральною прокуратурою України, слідчими підрозділами територіальних прокуратур та слідчими органів внутрішніх справ. Найбільш важливим розділом у цьому реєстрі для слідства є розділ «допомога слідству». Тому ще раз наголошуємо, що кожен відомий громадянам факт про правопорушення, вчинені під час Революції Гідності допоможе при розслідуванні вказаних злочинів, повідомили у прес-службі прокуратури Закарпатської області.

 

25 травня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів