Маєте зайву вагу? Можете «підхопити» онкозахворювання!

Перевищення норми ІМТ прямо пов'язане з підвищеним ризиком раку стравоходу, кишечника, підшлункової залози, нирок, жовчного міхура, яєчників, матки, грудей (у жінок в постклімаксом).

 

Надмірна вага - один з факторів ризику розвитку раку, говорять результати раніше проведених наукових досліджень. У новій роботі вчені підрахували, що майже 0,5 млн. випадків раку на рік обумовлені надмірною вагою і ожирінням. Підсумки цього дослідження опубліковані в The Lancet.

Міжнародна група вчених проаналізувала світову статистику захворюваності на рак в 2012 році. З'ясувалося, що 3,6% від загального числа онкологічних захворювань серед дорослих (481 тис. випадків) було пов'язане з надмірною масою тіла або ожирінням. У жінок цей показник навіть вище: високий індекс маси тіла зумовив 5,4% нових випадків раку.

Перевищення норми ІМТ прямо пов'язане з підвищеним ризиком раку стравоходу, кишечника, підшлункової залози, нирок, жовчного міхура, яєчників, матки, грудей (у жінок в постклімаксом). Найбільший ризик асоційований з абдомінальним жиром в області черевної порожнини.

Результати цього дослідження підкреслюють необхідність глобальних заходів на боротьбу з ожирінням. За прогнозами ВООЗ, вже до 2030 року половина населення Європи буде мати надмірну вагу. Якщо врахувати, що високий ІМТ сприяє розвитку раку, то очевидно, поширення цього захворювання буде з кожним роком збільшуватися.

 

 

24 травня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів