Чи світить безкоштовна освіта закарпатським дітям загиблих учасників АТО?

Держава виконує свої зобов’язання та всіляко допомагає учасникам АТО, адже військовослужбовці відстоюють інтереси країни.

 

Так, перед закінченням навчального року та вступними іспитами Верховна Рада України ухвалила закон, яким передбачено надання безкоштовної освіти дітям загиблих учасників АТО.

Держава надаватиме дітям учасників бойових дій, а також дітям, що постраждали від війни, цільову підтримку для здобуття професійно-технічної та вищої освіти у державних та комунальних навчальних закладах. Така можливість надана особам до 23-х років.

Підтримка буде надаватися у вигляді повної або часткової оплати навчання за рахунок коштів державного та місцевих бюджетів, пільгових довгострокових кредитів для здобуття освіти, соціальної стипендії. До складу пільг відносяться також і безплатне забезпечення підручниками, безоплатний доступ до мереж Інтернет і систем баз даних у державних та комунальних навчальних закладах,  безплатне проживання у гуртожитку.

Категорії дітей, які мають право на безкоштовну освіту – діти, один із батьків яких загинув або пропав безвісти у районі проведення АТО, бойових дій чи збройних конфліктів; діти, чий годувальник помер внаслідок поранення, контузії чи каліцтва, одержаних у районі проведення АТО, бойових дій чи збройних конфліктів, а також внаслідок захворювання, одержаного в період участі в АТО; діти, один із батьків яких загинув під час масових акцій протесту або помер внаслідок поранення, контузії чи каліцтва, одержаних під час масових акцій протесту, а також дітям, зареєстрованим як внутрішньо переміщені особи, які навчаються за денною формою навчання у професійно-технічних та вищих навчальних закладах.

Нагадаємо, на Хакарпатті триває паспортизація військовослужбовців та їх родин. Це відбувається з метою надання комплексної допомоги таким сім’ям.

 

20 травня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів