Футбольне поле не ...однієї вулиці (ФОТО)

Активісти та небайдужі люди з власної волі та за хотінням серця облаштували для молоді міні-футбольний майданчик

 

Пустир є пустирем. Хтось проїде мимо й уваги не зверне на пустище, а дехто візьме та й придумає, як дати раду необробленій ділянці, що заросла травою і кущами. Подібне можна сказати і про берегівських добродіїв, які звернули увагу на нічим (і ніким) не заповнений простір при виїзді з міста на вулиці Мочолівській (перед самісіньким залізничним переїздом зліва). Можливо, що колись тут, неподалік вулиці 1 Травня, і гралися дітлахи, але мочарувата територія їх відлякувала, натомість приваблювала хіба-що у суху погоду. Зрештою, по некошеному чи бур‘янах із реп‘яхами не набігаєшся – бажання після такої фізкультури відпаде надовго…

А віднедавна тут усе по-іншому: і територія, що належить, як виявилося, Гергеву Кінчу, прибрана й вичепурена, і поле сучасною технікою розрівняно, і дерев‘яні ворота на ньому для юних футболістів установлено. Протягом «трудового» дня цюкання молотків і сокир чулося далеко. Аж не вірилося, що такі солідні чоловіки вміють так азартно та вміло орудувати знаряддями праці. Молодці! Та ще й стояки воріт у землю вкопали так, що спорту служитимуть десятиліттями. Є навіть розмітка. Зрештою, «бити» лобду зможуть не тільки малі, але й дорослі. Однак на цьому благодійність на завершилася: поле невдовзі «розгладять» і засіють травичкою, тож «заховаються» ями чи камінчики. А в перспективі намічено втілити й інші задуми. Мешканці довколишніх міських вулиць будуть не тільки подивовані, але й втішені, що для доброї справи знайшлися такі щедрі й «непрості» меценати.

Серед ініціаторів – невтомний і енергійний голова обласного осередку «Партії місцевого самоврядування» Олег Левицький, його бізнесовий партнер-автоперевізник і міський очільник цієї політичної структури Федір Товт, знаний берегівський підприємець, батько трьох дітей Михайло Танчинець, активіст Михайло Полажинець й інші. Вони навіть не приховують, що вирішили не словами, а конкретними справами засвідчити: мають у цей скрутний час і бажання, і хотіння, навіть волю до творення чогось конкретного. І ця конкретика – облаштування для молоді, найперше юнаків з тутешніх вулиць, футбольного поля. Словом, початок добрій справі закладено! Щоправда, за участю місцевих жителів, зокрема, Марка Лешка, Петра Відікана, Степана Комарі, Івана Цонинця, які також із лопатами, відрами, тачками, драбиною, цвяхами, молотками, сокирами прибули сюди, аби підкласти плече добрим ділам активістів.

Однак на цьому благодійна акція не завершилися. Завдяки добродіям довкола спортмайданчика не однієї вулиці (а багатьох!!!) також посаджено 40 білокорих берізок. Слід сподіватися, що вони приживуться й найближчими роками стануть окрасою дотеперішнього мочарища. Головне, аби шибеники та зірвиголови не поламали їх і не повиймали із землі. Звісно, аншлагів на футбольному майданчику очікувати не варто, але школярам і юнаками буде куди піти та побігати за м‘ячем. А там і голи навчаться забивати й уміло ворота захищати! Якщо б така увага й турбота про здоров‘я підростаючого покоління проявлялася не на словах, а на ділі у більшості активістів, до того ж не тільки перед виборами, але й повсякчас, то подібним добрим вчинкам не було б кінця-краю.

Найприємніше те, що роботу приймали найменші дійові особи цього «трудового та виховного» заходу – школярики Михайлик Полажинець, Даніель Комарі, Марк Лешко та інші. До слова, доки їхні батьки завзято та енергійно працювали, вони їм і допомагали, і на м‘яча скоса позирали. А відтак потяг до «круглого» переміг – хлопчаки таки першими «випробували» міні-поле й ворота. Класно та міцно! Оцінка – відмінна!

А раз з‘явилося міні-поле не …однієї вулиці, а всього мікрорайону, то й побільшає у місті юних футболістів. Серед них, можливо, з‘являться й «зірки»! Спасибі скажемо всім – починаючи від власника території Г. Кінча й закінчуючи ініціативними хлопцями на чолі з О. Левицьким, М. Танчинцем, М. Полажинцем, Ф. Товтом й іншими.

Михайло СИНЬООКИЙ

 

26 квітня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів