Влада привчає до високих тарифів, аби населення економило

Високі тарифи на комунальні послуги мають стимулювати закарпатців до економії. З іншого боку, влада "присаджує" населення на кредити для переходу на альтернативні види палива.

 

«Населення має бути зацікавленим при будь-якому тарифі економити», – заявив глава Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України Сергій Савчук.

Україна буде скорочувати кількість споживання російського газу за рахунок модернізації теплопостачання та скорочення обсягів споживання енергоносіїв.

«Програма зі скорочення споживання комунальних послуг для населення прийнята. Вона базувалася на поверненні 20% кредиту для твердопаливного котла. Ця програма стала підставою для прийняття нової програми за підтримки Укргазбанку, Ощадбанку та Укрексімбанку щодо надання кредитів для індивідуального користування, так і для ОСББ», – розповідає Сергій Савчук.

Поки невирішеним залишається питання прозорості утворення тарифів.

«На сьогоднішній день ми не маємо прозорості в тарифоутворенні», – сказав директор Департаменту систем життєзабезпечення та житлової політики Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Сергій Кушнір.

 

25 квітня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів