У центрі Ужгорода «муніципали» візьмуться за екологічне варварство (ФОТО)

Жити поряд зі сміттєзвалищем не бажають мешканці одного з будинків на центральній вулиці Ужгорода.

 

Будинок, що був побудований ще в далекому 1924 році, наразі не архітектурна цінність, а завалена сміттям територія.

Кореспондент Uzhgorod.net.ua відвідав стихійне звалище, поряд з яким проживає відома артистка України  Римма Зюбіна, і почула від неї: «Я буваю на Донбасі повоєнному, але знаєте, я такого не бачила!» Саме так коментує ситуацію  у дворі рідного дому Римма Зюбіна, яка мешкає по вул. Шандора Петефі, 2.

Жінка народилась і виросла в цьому багатоповерховому будинку в центрі Ужгорода. Тут пройшло її дитинство і спогади про рідний дім теплі і ностальгічні. Тому зараз, коли жінка приїздить з Києва в рідний Ужгород, із болем в душі змушена споглядати, на що перетворилися її рідна домівка.

Внутрішній двір будинку нагадує сміттєзвалище, закрите під замок. Жінка бідкається: «Кілька років уже закритий вхід. А останній рік – це просто перетворилося у величезний смітник. Неодноразово зверталася до ЖЕКу – жодної реакції!»

З’ясовуємо, що представники ЖРЕРу приїжджали сюди неодноразово,  проте допомогти не змогли. Кажуть, це не в їхній компетенції. Адже внутрішній двір – не є прилеглою територією будинку. Він у приватній власності окремої фізичної особи.

Заступник  директора  ЖРЕР №4 Ірина Соіна зазначає:  «Два роки тому були звернення. На місце виїжджала комісія з представником департаменту міського господарства. Питання в тому, що внутрішній двір будинку і підвал, як нам сказали, перебувають у приватній власності. Вони закриті, туди зайти не можливо. Та й допуску у нас до них немає. У мешканцівєдиний вихід – звертатись до муніципальної поліції. Справа в тому, що тут іде пряме порушення правил благоустрою».

У відділі муніципальної поліції при міській раді своє, кардинально інше, бачення вирішення ситуації.

Заступник  начальника  відділу  муніципальної   поліції  міста Ужгорода  Сергій  Просяник пояснює: «Питання прибирання сміття в будинку чи під’їзді будинку на Шандора Петефі, 2 не відноситься до компетенції муніципальної поліції. Муніципальна поліція не знімає замки. Вона не є правоохоронним органом. А от те, що є проблема у четвертого ЖРЕРу, і  вони не можуть звернутись до Ужгородського міського відділу міліції і попросити, щоб на дане місце прийшов дільничний інспектор міліції – це їхня проблема».

Відтак, як зазначають у відділі мунціпальної поліції,  вихід простий- представники ЖРЕРу повинні викликати дільничного інспектора, зняти замки,  прибрати і вивезти сміття. Та муніципали пообіцяли вирішити це питання особисто.

«Думаю, що вже звертатись нема чого до ЖЕКа. Ми спільно з департаментом приймемо деякі заходи і допоможемо мешканцям упродовж тижня. Треба лиш організувати роботу», - запевняє заступник  начальника  відділу  муніципальної   поліції  Сергій  Просяник.

Тож, залишається вірити, що «муніципали» таки дотримаються свого слова і вирішать проблему цього ганебного явищау центрі міста. Вони переконують, що за за сім днів подвір’я буде чистим.

Чи виконають вони свою обіцянку, дізнаємось рівно за сім днів…

Неля  Янчук для Uzhgorod.net.ua

 

24 квітня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів